Ga naar hoofdinhoud

Foto’s + VIDEO – Volvo start pilot met elektrische VNR in VS

Volvo Trucks heeft onlangs in de VS als onderdeel van  het Volvo LIGHTS project twee elektrische Volvo’s VNR op de weg gezet. Eind dit jaar al moeten de elektrische Volvo’s op de Amerikaanse markt verschijnen.

Low Impact Green Heavy Transport Solutions, dat is waar LIGHTS voor staat, is het project dat Volvo sinds eind 2018 gebruikt om de vooruitgang en mogelijkheden in elektromobiliteit te laten zien. Daarin participeert Volvo samen met 15 andere publieke en private partners.

Bij TEC Equipment, Volvo’s dealer in Fontana, Californië, konden klanten de VNR zelf bekijken en op de afgesloten Fontana Speedway ook rijden.

TEC Equipment gaat ook het onderhoud doen bij de pilot die Volvo Trucks gaat organiseren. Twee transportbedrijven uit Californië, Dependable Supply Chain Services en NFI, gaan de komende maanden met de VNR’s rijden, in een gebied rond de haven van Los Angeles.

Tijdens de pilot zal ook de actieradius van de VNR duidelijk worden. Die bedraagt tussen de 125 en 200 km. Dat lijkt voldoende voor het werk wat de Volvo’s tijdens de pilot gaan doen. Kritischer waren de gasten op de bijeenkomst op het gewicht van de elektrische VNR. De elektrische VNR weegt bijna 4000 kg meer dan de dieselvariant. EV’s krijgen van de overheid 900 kg extra laadvermogen toegekend, maar dan nog schiet de elektrische VNR er bijna 3000 kg aan laadvermogen bij in. Dat zijn serieuze gewichten voor vervoerders, dus het wordt interessant om te zien hoe de pilot verloopt het hoe het de vervoerders bevalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer