Gefco levert wagons voor Marokkaanse fabriek PSA • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Gefco levert wagons voor Marokkaanse fabriek PSA

Logistiek dienstverlener Gefco heeft de eerste twee wagons geleverd aan de nieuwe Kenitra fabriek van Groupe PSA in Marokko. Nog eens 45 wagons zullen eind 2019 de reis maken van Saint-Nazaire in Frankrijk naar de haven van Tanger in Marokko. In totaal zullen 47 wagons nieuwe voertuigen gaan vervoeren op de spoorlijn van Tanger naar Kenitra, waar Groupe PSA een nieuwe fabriek opent. De productiecapaciteit van de Kenitra fabriek bereikt in 2020 naar verwachting 200.000 voertuigen per jaar.

De verbinding tussen Kenitra en Tanger helpt Groupe PSA met het realiseren van zijn ambitieuze doelstellingen voor de nieuwe fabriek. De productie in Kenitra zal naar verwachting in 2019 100.000 voertuigen en vanaf 2020 200.00 voertuigen per jaar bereiken.

Het team van Gefco heeft wereldwijd samengewerkt om elke stap in dit complexe proces succesvol te laten verlopen: de routebepaling vanuit de haven van Saint-Nazaire in Frankrijk, het gereedmaken van de wagons, het laden op een schip en het afleveren bij de haven van Tanger. De wagons worden ingezet door de Marokkaanse Nationale Spoorwegen (ONCF) die de voertuigen van de fabriek van Groupe PSA in Kenitra naar de haven van Tanger vervoert, voordat ze naar Europa worden geëxporteerd.

“We zijn verheugd dat Groupe PSA dit geweldige project aan GEFCO heeft toevertrouwd. We zijn ervan overtuigd dat wij over de juiste expertise en mogelijkheden beschikken om het tot een succes te maken”, aldus Anne Lambusson, Executive Vice President bij GEFCO en verantwoordelijk voor het Groupe PSA-account. ‘‘Gefco’s unieke supply chain expertise maakt het voor ons mogelijk om deze buitengewone uitdaging aan te gaan. We kijken er enorm naar uit om een bijdrage te leveren aan de groeistrategie van onze klant.’’

Gefco draagt door middel van dit project bij aan de ambitieuze ontwikkelingsstrategie van Groupe PSA in Marokko en breder in Afrika. De autofabrikant is van plan om van Kenitra een toonaangevende industriële hub te maken en is al begonnen met de ontwikkeling van een specifiek netwerk.

Daarnaast zal dit project Gefco’s positie in Marokko verder versterken. In januari 2018 kondigde Gefco de overname aan van GLT, een specialist in Europa-Marokko transport en marktleider van de verbinding tussen Algeciras en Tanger. Vandaag de dag is Gefco Marokko marktleider in de nationale supply chain sector en binnenkort verwacht het zijn personeel te verdubbelen om zijn toekomstige groei te ondersteunen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer