Gefco wil met freight forwarding op Belt & Road groeien in China • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Gefco wil met freight forwarding op Belt & Road groeien in China

Gefco China viert zijn 10e verjaardag en wil samen met zijn twee Chinese joint ventures DongFeng Gefco en SMGL (Shenzhen Minsheng Gefco Logistics) zijn omzet in 2021 met tenminste 40 procent verhogen.

Hiervoor rekent Gefco China erop dat er meer vraag zal zijn naar een nieuwe soort autologistiek en nieuwe mogelijkheden naar aanleiding van het Belt & Road initiatief. Met dit project biedt het bedrijf zijn klanten Freight Forwarding-oplossingen op de Belt & Road route. De Groep richtte hiertoe een nieuwe dochteronderneming op in Chongquing die zich specialiseert in de invoer en uitvoer van voertuigen via spoorwegen tussen Europa, Rusland en China.

Gefco zet naast inkomende logistieke activiteiten binnen de Chinese automobielsector ook in op de OEM supply chain in China met oplossingen op gebied van afgewerkte voertuigen. “Elektrische voertuigen hebben minder onderdelen nodig die bewegen dan ICE-aandrijfsystemen. Dit betekent dat we in de toekomst minder reserveonderdelen zullen moeten transporteren. Bovendien zullen we vervoersmiddelen moeten aanpassen om aan regelgeving omtrent het transport van batterijen te beantwoorden. Met 70 jaar aan ervaring in autologistiek kunnen we het verschil maken en de supply chain van onze klanten klaarmaken voor de elektrische revolutie”, zegt Paul-Henry Fréret, Executive Vice President East Asia bij Gefco.

Gefco China stelt vernieuwing voorop in zijn strategie. De Groep investeert wereldwijd in innovatie met zijn Innnovation Factory, waarbij Gefco medewerkers uitnodigt om hun ideeën te delen, en de samenwerking van het bedrijf met de start-up accelerator Techstars. Met deze initiatieven wil Gefco de beste oplossingen ontwikkelen en zo waarde creëren voor de toeleveringsketens van zijn klanten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer