Girteka breidt uit in Polen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Girteka breidt uit in Polen

De Litouwse logistiek dienstverlener Girteka gaat een nieuwe vestiging bouwen in Polen. Het wordt de tweede vestiging van Girteka in Polen, waardoor Girteka naar eigen zeggen zijn klanten beter van dienst kan zijn. Ter ondersteuning van de nieuwe vestiging, waar meer dan 2.000 vrachtwagens worden gestationeerd, wil het bedrijf volgend jaar meer dan 5.000 nieuwe werknemers aanwerven, voornamelijk nieuwe chauffeurs, maar ook monteurs en administratief personeel, met name financiële en personeelsdeskundigen. In vijf jaar tijd wil het bedrijf minstens vijf miljoen euro investeren om de nieuwe basis uit te rusten en te onderhouden.

“Het is een groot genoegen om een nieuwe, moderne transportbasis te openen die ertoe zal bijdragen de eerste keuze te worden voor onze klanten en voor onze werknemers, aangezien de nieuwe basis ons in staat zal stellen met een sterke extra kracht onze diensten te verlenen. Bovendien zal de nieuwe transportbasis ons ook in staat stellen om onze koolstofuitstoot te verminderen en bij te dragen tot de verkeersveiligheid, aangezien we op lange termijn het aantal “lege kilometers” aanzienlijk zullen verminderen”, zegt Mindaugas Paulauskas, CEO van Girteka Transport.

Met de opening van de nieuwe transportbasis viert Girteka dat het 2.000 geregistreerde vrachtwagens in Polen heeft. Daarom is het bedrijf actief aan het werven om de ambitieuze doelstelling te halen om tegen het einde van het jaar 2022 meer dan 8.000 chauffeurs op de basis te hebben. Niet minder belangrijk is dat het bedrijf transporttechnici met uiteenlopende ervaring en deskundigheid aanwerft, die van plan zijn de basis uit te rusten met ten minste 450 van dergelijke mensen. Volgens het bedrijf is er ook veel behoefte aan administratief personeel, personeels- en financiële specialisten.

“We kijken ernaar uit om een groot aantal nieuwe werkplekken te creëren die waarschijnlijk de best mogelijke arbeidsomstandigheden bieden. De nieuwste vloot, uitgerust met de nieuwste technologieën om zowel de veiligheid op de weg als het comfort van de chauffeur te garanderen, stelt ons bedrijf in staat om de leiding te nemen in de transportmarkt. En we zijn er trots op dat ongeveer vier op de vijf chauffeurs Girteka als werkgever aanbevelen bij hun vrienden. Ongetwijfeld zijn we ook op zoek naar een aantal professionals in de transportdienstverlening die we uitnodigen om samen met hun gezinnen te komen werken, aangezien de nieuwe basis ook een aparte administratieve eenheid zal hebben van minstens tweehonderd mensen”, voegt Paulauskas eraan toe.

Volgens Girteka zullen de chauffeurs en al het andere personeel vanaf het begin gebruik kunnen maken van de diensten van een aparte bank, kapper, medisch kantoor, douches en andere.

De nieuwe transportbasis van Girteka wordt gevestigd in Polen, op de Poznańska-weg, in het gebouwencomplex dat oorspronkelijk werd gebouwd voor de productie van nieuwe bussen door het bedrijf MAN, wat betekent dat het nu al zeer geschikt is om technische ondersteuning te bieden voor aanhangwagens en vrachtwagens van Girteka. Het is 17 keer groter dan de andere transportbasis van Girteka, ook in Polen, Poznan, en ook groter in omvang en mogelijkheden in vergelijking met andere transportbasissen van Girteka in Šiauliai en Vilnius in Litouwen en Smolensk, in Rusland.

Onlangs heeft Girteka zijn ambitieuze plannen bekendgemaakt om tot 2026 tot de top tien van grootste logistieke bedrijven in Europa te behoren door zijn omzet te verdubbelen en te investeren in kwaliteit – het creëren van de beste werkervaring voor zijn werknemers, duurzame processen, digitalisering en andere zaken om aansluiting te vinden bij de top van de sector. De opening van de nieuwe transportbasis is een van de eerste stappen om dit doel te bereiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer