Girteka gaat voor intermodaal • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Girteka gaat voor intermodaal

De Litouwse logistiek dienstverlener Girteka Logistics wil haar druk op het klimaat verlichten door haar intermodale netwerk uit te breiden. Het bedrijf investeert in spoorgoederenvervoer om dat te bereiken.

“We investeren steeds meer in technologische innovatie en duurzaamheid, omdat we zien dat dit de toekomst van de transportsector is. Het vervoeren van ladingen op een milieuvriendelijke manier is belangrijk voor ons, onze klanten en de maatschappij”, zegt Larisa Senkevičienė, het hoofd van de divisie Intermodal Service van Girteka Logistics.

Door spoorwegen en veerboten in het vervoersproces op te nemen, vermindert het bedrijf de CO2-uitstoot aanzienlijk. Geschat wordt dat het verplaatsen van vracht per spoor de uitstoot van broeikasgassen met wel 75 procent vermindert. In 2019 heeft Girteka Logistics de CO2-voetafdruk met 2.500 ton verminderd door gebruik te maken van intermodale transportdiensten.

Volgens Larisa Senkevičienė ziet het bedrijf spoorgoederenvervoer als een integraal onderdeel van de langetermijnstrategie van Girteka Logistics. Het is volgens Girteka een van de meest milieuvriendelijke manieren om ladingen over lange afstanden te vervoeren.

Intermodale treindiensten bieden een milieuvriendelijke oplossing voor FTL-transporten over lange afstanden. Vergeleken met het wegvervoer zijn voor intermodale diensten de helft van de vrachtwagens en het personeel nodig. Deze vervoerswijze optimaliseert ook de verkeersstromen en het beperkt de kans op ongelukken.

Girteka Logistics maakt al gebruik van verschillende intermodale lijnen om goederen te vervoeren tussen Italië – Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Spanje; Frankrijk-Polen; Spanje – Benelux, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Polen. Via deze lijnen worden wekelijks zo’n 250 volle vrachtwagenladingen vracht getransporteerd.

Larisa Senkevičienė

Het bedrijf maakt gebruik van acht intermodale spoor- en veerbootlijnen, maar Girteka Logistics werkt aan de uitbreiding van haar netwerk en wil haar CO2-footprint met een factor 4 verminderen in vergelijking met de resultaten van 2019.

Larisa Senkevičienė: “Wij nemen als bedrijf een grote verantwoordelijkheid in het verminderen van de vervuiling en het behoud van een gezond milieu voor iedereen. We stellen onszelf hoge doelen. Het uitbreiden van ons intermodale netwerk is een van de stappen die we nemen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. We zijn ons ervan bewust dat we de lat voor de hele transportsector hoger leggen en we zijn niet van plan om te stoppen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer