Ga naar hoofdinhoud

GLS bezorgt pakketten emissievrij met elektrische bestellers

Pakketvervoerder GLS begint met volledig duurzame pakketdistributie in vier Nederlandse binnensteden, geruisloos en emissievrij. In Apeldoorn, Den Haag, Utrecht en Zwolle worden daarvoor elektrische voertuigen ingezet. Verder versterkt GLS Netherlands de betrokkenheid bij het milieu door deel te nemen aan het Lean & Green-programma.

“Wij hechten veel belang aan duurzaamheid”, vertelt Milo Kars, Managing Director GLS Netherlands. “Met elektrische voertuigen kunnen we emissievrij leveren. Zo verminderen we niet alleen de impact van het pakketvervoer op het milieu, maar helpen we ook onze binnensteden leefbaar te houden.”

GLS zet in vier steden elektrische voertuigen in. Deze bestelauto’s, GLS noemt geen types maar we zien op de foto Volkswagens e-Crafter, vervangen de tot nu toe gebruikte dieselwagens. Met een volle accu kunnen de bezorgvoertuigen circa 120 kilometer afleggen. Dat is voldoende voor het rijden van volledige routes in de bezorgregio’s van de nabijgelegen GLS-depots, waar de accu’s van de voertuigen ’s nachts worden opgeladen.

Voor een klimaatvriendelijke bezorging met de e-Crafters investeerde GLS eerst in de opbouw van de laadinfrastructuur. “Vergeleken met de dieselbusjes leveren we in op laadvolume en actieradius”, zegt Milo Kars. “Maar voor ons is de opbouw van een ‘groen’ wagenpark een belangrijk onderdeel van onze milieumaatregelen.” GLS heeft op de planning staan om nog veel meer elektrische voertuigen in te zetten.

Om de betrokkenheid bij het milieu verder in te vullen, neemt GLS Netherlands sinds november 2019 deel aan het non-profit-initiatief Lean & Green van Connekt. GLS streeft naar de toekenning van een Lean & Green ster. Bijbehorende doelstelling is een minimale CO2-reductie van 20 procent binnen vijf jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer