Grote NL’se belangstelling voor elektrische Scania • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Grote NL’se belangstelling voor elektrische Scania

De verkoop van de aangekondigde elektrische Scania distributietruck gaat nog dit jaar van start. De serieproductie start in 2021. Dan komen ook de eerste voertuigen in Nederland op de weg. Er is grote belangstelling vanuit Nederlandse vervoerders voor de elektrische Scania. Dat heeft Janko van der Baan, managing director Scania Nederland, gezegd op BNR Nieuwsradio.

In Noorwegen wordt al een tijdje proefgereden met de elektrische Scania. In Nederland komt zo’n proeftuin er niet. “De verkoop start dit jaar, de productie volgend jaar”, aldus Van der Baan. “Ik hoor van vervoerders in Nederland dat ze wel een beetje klaar zijn met die proefballonnetjes. Ze komen vragen wanneer ze echt een elektrische truck kunnen inzetten in hun dagelijkse werk.”

Er is grote belangstelling van Nederlandse vervoerders om een elektrische Scania in te zetten. Van der Baan gaf op BNR aan dat de te introduceren truck, meer wordt bekend over enkele weken, een 4×2 bakwagen zal zijn, bedoeld voor stedelijke distributie. In Denemarken gaat supermarktketen Coop rijden met een L-cabine, maar het is nog niet bekend wat de Nederlandse specificaties zullen zijn.

Een van de geïnteresseerde partijen is supermarktketen Jumbo, vanouds een Scania-klant. Jumbo werd primair genoemd in het item op BNR, maar is zeker niet de enige geïnteresseerde partij en het is ook niet zeker dat Jumbo als eerste de weg op zal gaan met de elektrische Scania, zo leert navraag bij Scania Nederland.

In het item op BNR schetst Van der Baan overigens dat hij over 10 jaar meer elektrische trucks dan trucks op diesel denkt te verkopen. Voor de lange afstand gelooft hij in LNG en Bio-LNG als de voornaamste brandstof. “Waterstof als brandstof is nog ongelooflijk duur. Daar kun je als vervoerder nog geen geld mee verdienen”, aldus Van der Baan.

Eén reactie op “Grote NL’se belangstelling voor elektrische Scania

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer