Ga naar hoofdinhoud

Grote zorgen transporteurs door stakingen in Calais

Momenteel hebben veel transporteurs en ondernemers die rijden op het Verenigd Koninkrijk en retour, flink last van de stakingen van het ferrypersoneel in Calais. Vaststaande vrachtwagens kosten de transportbedrijven veel geld. Inmiddels is er een run op ferrykaarten op andere oversteekplaatsen meldt EVO.

Dover trucksTransportondernemers zeggen dat het niet of nauwelijks meer mogelijk is om nog ferry’s naar Groot-Brittannië te boeken via Hoek van Holland of andere oversteekplaatsen. Ook Calais is onbereikbaar. Volgens EVO blijven bloemenhandelaren of groente- en fruitproducenten daarom met hun producten zitten. De schade kan per bedrijf flink oplopen.

Door stakingen van het ferrypersoneel is Calais momenteel onbereikbaar. Op verzoek van Frankrijk is ook de toegangsweg vanuit België afgesloten. Chauffeurs worden via omwegen naar Duinkerken geleid waar ook al enorme files staan. Bedrijven kiezen daarom steeds vaker voor de overtocht via Hoek van Holland . Voor donderdag en vrijdag kondigt het ferrypersoneel in Calais nog hardere acties aan.

Door de blokkades verplaatst de goederenstroom zich naar andere oversteekplaatsen zoals Hoek van Holland en Duinkerken. Omdat het vanuit Nederland alleen per boot gaat, is er een run op ferryplaatsen ontstaan. EVO hoort van ondernemers dat ze nauwelijks meer plaatsen kunnen reserveren.

Calais problemen chaos 1De terugrit vanuit Engeland is ook een drama. Bedrijven gaan vaak met de trein heen. Dit is duurder maar ook sneller. Op de terugweg kiezen bedrijven vaak voor de boot omdat dit goedkoper is. Dat dit dan langzamer is, maakt dan weinig meer uit. Door de stakingen ontstaan daar nu echter ook enorme wachttijden – met soms zelfs wachttijden van een dag. EVO krijgt signalen dat de terugtocht per trein relatief gezien minder problemen oplevert – de vertraging bedraagt daar zo’n zes uur.

 

Eén reactie op “Grote zorgen transporteurs door stakingen in Calais

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer