Hartman voorziet in eigen groene energie • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Hartman voorziet in eigen groene energie

Afgelopen week werd bij de Hartman Transport Groep in Veenoord een historisch moment gevierd. Het bedrijf nam een batterijcontainer in gebruik. Vertegenwoordigers van Gedeputeerde Staten, de Provincie Drenthe en de Gemeente Emmen waren aanwezig bij dit bijzondere moment.

Met maar liefst 1900 zonnepanelen op het dak van de loods van Hartman Expeditie en J.P. Vis & Zn. wekken de bedrijven heel wat stroom op. Ideaal natuurlijk, maar door netcongestie was het niet mogelijk de opgewekte stroom terug te leveren aan het elektriciteitsnetwerk.

Een oplossing voor dat probleem is de accucontainer. De aanschaf van deze speciale container werd mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de subsidieregeling ‘Oplossingen netcongestie bij duurzame energieproductie’ van Provincie Drenthe.

Door het gebruik van de batterijcontainer zijn de bedrijven in staat om in de eigen energiebehoeften te voorzien. De opgewekte zonnestroom blijft volledig binnen het bedrijf bewaard en gebruikt en zo hoeft het openbare elektriciteitsnet niet verzwaard te worden. In de opslagcontainer kan maar liefst 1,1 megawatt stroom opgeslagen worden. Daarmee is de Hartman Transport Groep het grootste deel van het jaar zelfvoorzienend.

In onderstaand journaal van RTV Drenthe komt de megabatterij uitgebreid aan bod.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer