Hellmann verruilt Heppner voor Geodis als Franse liasion • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Hellmann verruilt Heppner voor Geodis als Franse liasion

Logistiek dienstverlener Hellmann Worldwide Logistics heeft een overeenkomst gesloten met Geodis als nieuwe partner in Frankrijk. De overeenkomst start 1 september a.s. Hellmann beëindigt daarmee de jarenlange samenwerking met Heppner.

Frankrijk is een strategisch belangrijke markt voor Hellmann. Vorig jaar opende het logistieke bedrijf uit Osnabrück zijn eerste eigen zee- en luchtvrachttak in Frankrijk in de buurt van Parijs. Met de keuze voor een nieuwe partner in het wegtransport zet Hellmann nu de koers uit voor verdere strategische groei. In de afgelopen decennia heeft Hellmann Worldwide Logistics zich al op de markt kunnen vestigen als een sterke expediteur in Frankrijk, waar het bedrijf al 10 bestemmingen per dag bedient. Samen met de Franse marktleider Geodis, die met 110 vestigingen een van de krachtigste netwerken in Frankrijk heeft, breidt Hellmann haar productportfolio verder uit door nieuwe routes en meer ritten aan te bieden. Dat heeft een positieve invloed op de importmogelijkheden van klanten.

“Frankrijk is de belangrijkste exportmarkt voor Hellmann in de sector van het wegtransport en met deze samenwerking zullen we onze sterke marktpositie consequent kunnen uitbreiden. We hebben in Geodis een zeer krachtige en goed gepositioneerde partner gevonden waarmee we de dienstverlening aan onze klanten zullen blijven optimaliseren”, zegt Matthias Magnor, Chief Operating Officer Road & Rail, Hellmann Worldwide Logistics.

“Deze samenwerking positioneert Geodis als marktleider op het gebied van handel tussen Frankrijk en Duitsland. Het zal een uniek grensoverschrijdend netwerk bieden, waardoor onze klanten kunnen profiteren van aantrekkelijke levertijden tussen beide landen. We werken al enkele weken succesvol samen met Hellmann in Groot-Brittannië. Nu onze relatie stevig verankerd is, kijken we uit naar de uitbreiding van deze samenwerking”, aldus Stéphane Cassagne, Executive Vice President van Geodis Distribution & Express.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer