Hellmann wil game-changer worden met cargodrones • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Hellmann wil game-changer worden met cargodrones

Hellmann Worldwide Logistics en Dronamics, ontwikkelaar van cargodrones, gaan samenwerken om een nieuwe transportservice aan te bieden voor het grensoverschrijdend transport van tijdkritische goederen. De onbemande drones moeten volgend jaar al gaan vliegen.

De samenwerking biedt klanten die op zoek zijn naar een on-demand oplossing voor het verzenden van goederen met een geïntegreerde service, waarbij Dronamics’ next-generation middle-mile service een snelle levering tegen concurrerende kosten biedt. De twee bedrijven zullen samenwerken om de eerste routes te ontwikkelen die ze begin volgend jaar voor klanten gaan uittesten. Europa zal het eerste gebied zijn waar de drones gaan vliegen, omdat de huidige regels vluchten in de hele Europese Unie toestaatHellmann beschouwt Dronamics als een voorloper onder de ontwikkelaars van langeafstandsdrones, waarbij Dronamics ernaar streeft het eerste bedrijf te zijn dat operationele toestemming krijgt voor internationale onbemande vluchten in heel Europa.

“Door samen te werken met Dronamics kunnen we onze klanten innovatieve en op maat gemaakte oplossingen bieden, vooral in de groeiende marktsegmenten van reserveonderdelen, e-commerce en de koelketen. Dronamics maakt het mogelijk een same-day delivery bezorgservice op te zetten met een ongeëvenaard bereik van maximaal 2500 km en een indrukwekkend laadvermogen van 350 kg. We geloven dat dit een game changer zal zijn in de logistiek”, zegt Jan Kleine-Lasthues, Chief Operating Officer Airfreight van Hellmann Worldwide Logistics.

“We zijn erg blij dat we de kans hebben om samen te werken met een toonaangevende logistieke dienstverlener zoals Hellmann, een bedrijf met een wereldwijd netwerk en een strategie om de supply chain van de toekomst vorm te geven. Samenwerken met expediteurs is een essentieel onderdeel van onze visie om leveringen op dezelfde dag mogelijk te maken”, zegt Svilen Rangelov, CEO en medeoprichter van Dronamics.

Als onderdeel van de overeenkomst zal Dronamics apparatuur en expertise leveren om de onbemande dronevluchten uit te voeren, waarbij lokaal personeel in verschillende technische rollen wordt ingezet. De eerste commerciële vluchten van de drone-vrachtdiensten zullen naar verwachting in 2022 beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer