Investeerder Mutares neemt Frigoscandia over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Investeerder Mutares neemt Frigoscandia over

Frigoscandia, voorheen Bring Frigo en onderdeel van Posten Norge, wordt verkocht aan de Duitse investeringsmaatschappij Mutares. Daartoe hebben Posten Norge en Mutares een overeenkomst getekend. De Zweedse mededingingsautoriteit moet, voordat een eigendomsoverdracht van kracht wordt, de definitieve goedkeuring geven. Frigoscandia heeft in Zwijndrecht ook een Nederlandse vestiging.

Frigoscandia AB werd opgericht in 1948 en is de marktleider in temperatuur gecontroleerde logistiek in Zweden en is daarnaast internationaal werkzaam met eigen kantoren in Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen, Frankrijk en Nederland. Frigoscandia AB exploiteert 25 magazijnen en terminals in Zweden en Noorwegen  waarvan de divisies nationale distributie, internationaal vervoer en opslag gebruik maken.

Frigoscandia AB is gevestigd in Helsingborg en het voormalige Bring Frigo AB  heeft recent een naamsverandering ondergaan. De investeringsmaatschappij Mutares ziet grote toekomstige kansen in de markt. Deze overname is de tweede Zweedse investering van Mutares. De overname is bedoeld om het goederen en diensten segment te versterken en is een nieuw investeringsplatform met diverse toegevoegde kansen in de Scandinavische regio en het vasteland van Europa.

“Een lange en opwindende reis is tot een succesvol einde gekomen waar we maken hadden met een sterke concurrentie. De omzetgrootte, de markt, de bedrijfsvoering en de aanwezige mentaliteit binnen de organisatie sluit perfect aan bij het DNA van Mutares. Wij zijn verheugd de aankoop van Frigoscandia AB  te bevestigen”,  zegt Johannes Laumann, CIO van Mutares SE & Co. KGaA

Frigoscandia AB is van mening dat Mutares de juiste organisatie is om het bedrijf verder te ontwikkelen en te verbeteren in de concurrerende markt. “We geloven dat Mutares een goede eigenaar zal zijn met goede voorwaarden om de organisatie verder te ontwikkelen zegt Thomas Tscherning”, voorzitter van de raad van bestuur van Frigoscandia AB en Executive Vicevoorzitter van de Posten Groep. “We kijken ernaar uit om Frigoscandia AB verder te ontwikkelen als een sterk gespecialiseerd logistiek bedrijf in de levensmiddelenindustrie en samen met Mutares ons ambitieuze businessplan te implementeren om zodoende te voldoen aan de behoefte van onze klanten. Met nieuw ontwikkelde diensten voor een duurzame waardeketen willen we onze positie als marktleider in de Scandinavische regio verder versterken”,  zegt  Peter Haveneth, CEO van Frigoscandia AB.

Frigoscandia AB is actief binnen de temperatuur gecontroleerde logistieke markt in Scandinavië  en heeft daarnaast ook internationale logistieke temperatuur gecontroleerde diensten. Het omvat temperatuur gecontroleerde distributie, temperatuur gecontroleerd weg en zeetransport, vries en koelopslag en terminals die geïntegreerd zijn binnen termperatuur gecontroleerde netwerken. Frigoscandia AB heeft een omzet van ongeveer 2,5 miljard Zweedse kronen en heeft om en nabij de 1000 medewerkers.    

Mutares SE & Co. KGaA is de beurs genoteerde investeringsmaatschappij van Mutares, Een Europese investeringsgroep met kantoren in o.a München (hoofdkantoor), Frankfurt, Londen, Madrid, Milaan, Parijs, Stockholm en Wenen. Mutares neemt kleine en middelgrote bedrijven over en onderdelen van organisaties met een hoofdkantoor in Europa die een aanzienlijk potentieel vertonen voor operationele verbetering. Mutares ondersteunt en ontwikkelt haar portfoliobedrijven actief met eigen investeringen en eigen operationele teams en door acquisities van strategische add-ons.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer