Ga naar hoofdinhoud

Jan de Rooy schopt tegen Dakar Rally

Voormalig Dakar winnaar Jan de Rooy slaat de net afgelopen Africa Eco Race hoger aan dan de Dakar Rally. Dat zegt hij in een gesprek met het Nederlands Dagblad.

Jan de RooyDe Rooy kijkt nog steeds met bitterheid terug op het afblazen van de laatste Dakar waar hij aan deel wou nemen, de editie 2008. “Dat gebeurde op het laatste moment, terwijl iedereen klaar was om van start te gaan. Dat heeft ook onze sponsors veel geld gekost. Sindsdien heb ik niet meer zoveel met de organisatie daar (van Dakar, red.). Bovendien is Parijs-Dakar voor mij een rally in Afrika en niet Zuid-Amerika.”

De Africa Eco Race is zeker geen slap aftreksel van de Dakar Rally, zegt De Rooy. “Ik sla die zelfs hoger aan De moeilijkheidsgraad is hoger. Het navigeren is belangrijker, de navigator moet zijn uiterste best doen. We zijn vorig jaar in Afrika ook weleens verkeerd gereden, maar dat doe je dan toch echt zelf. Daar kun je niemand anders de schuld van geven.” Er gaan momenteel al stemmen op om de Dakar Rally weer in Afrika te houden. Contractueel moest organisator ASO twee jaar in Zuid-Amerika rijden, maar volgend jaar kan men dus weer in Afrika rijden. De Rooy: “Maar dan zal ASO toch echt andere plekken moeten uitzoeken om te rijden dan de Africa Race. Want ze mogen niet in dezelfde landen komen, dat is contractueel vastgelegd.”

Het team De Rooy neemt met de Fransman Jo Adua overigens wel deel aan de huidige Dakar Rally. Gerard de Rooy heeft al toegezegd bij de volgende editie zelf weer achter het stuur te gaan zitten.

Bron: ND

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer