Ga naar hoofdinhoud

Janssen breidt uit in VK met overname Maltacourt

Janssen Group of Companies (Janssen), aanbieder van logistieke oplossingen, kondigt de overname aan van Maltacourt Global Logistics (Maltacourt), een snelgroeiende speler in de lucht en oceaan expeditiesector in het Verenigd Koninkrijk. Deze strategische stap breidt de capaciteiten van Janssen op de Britse markt verder uit en versterkt daarmee de mogelijkheden om klanten te kunnen bedienen.

Maltacourt heeft zichzelf gevestigd als een prominente speler in de lucht- en zeevrachtexpeditiesector. Met acht strategisch gelegen kantoren in het Verenigd Koninkrijk bieden zij diensten aan onder de merken Maltacourt, Mandarin en Extraordinair, met hun team van 65 professionals. Hun expertise en capaciteiten vormen een perfecte aanvulling op de activiteiten van Janssen en Norman Global Logistics (Norman), dat eerder dit jaar onderdeel werd van Janssen. De overname van Maltacourt verbetert niet alleen de groeivooruitzichten van het gecombineerde bedrijf, maar maakt ook een verdere uitbreiding van het gecombineerde serviceportfolio mogelijk. De combinatie van Norman en Maltacourt creëert een marktleider met significante mogelijkheden voor verdere groei in de nabije toekomst.

“We zijn trots en enthousiast over de overname van Maltacourt en de kansen die dit biedt voor onze gecombineerde activiteiten. De overname van Maltacourt sluit aan bij de strategische groeiplannen van Janssen en onderstreept het belang van een goede propositie in het Verenigd Koninkrijk “, aldus Rob Linders, CEO van Janssen. “Onze oplossingen die naadloos aansluiten tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk bieden klanten duidelijk voordelen, zeker met de complexiteit die Brexit gebracht heeft.” Matt Beech, Chairman van Maltacourt, voegt daaraan toe: “We zijn verheugd deel uit te maken van Janssen en we zijn ervan overtuigd dat er geen betere match is voor ons bedrijf, cultureel of strategisch.”

Janssen is leverancier van logistieke oplossingen en biedt een uitgebreid scala aan diensten, waaronder warehousing & fulfilment, lucht- en zeevrachtexpeditie, (pallet)distributie, parcel management oplossingen en technische installatiediensten. Met 27 kantoren, strategisch gelegen in Nederland, Duitsland, België, Zwitserland, Spanje, China en Vietnam, zet Janssen zich in om eersteklas logistieke diensten aan zijn klanten te leveren. Dit is de zesde succesvolle overname door Janssen in het afgelopen jaar, financieel ondersteund door Waterland Private Equity Investments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer