Ga naar hoofdinhoud

Katoen Natie investeert 80 miljoen in Nederlands Limburg

Katoen Natie investeert de komende jaren 80 miljoen euro in logistieke platformen op en nabij de Chemelot site in Nederlands Limburg. Hiermee speelt de groep in op de noden van de groeiende chemische industrie in de regio. Er worden ook 115 nieuwe trekkers gekocht.

Met een oppervlakte van meer dan 800 hectare, is het Chemelot industriecomplex één van de belangrijkste chemische knooppunten in Europa. De bedrijven op de site produceren chemicaliën en hoogwaardige kunststoffen voor een breed scala aan markten en toepassingen. Op Chemelot werken meer dan 8000 mensen.

Sinds 2013, heeft Katoen Natie verschillende logistieke terminals in Nederlands en Belgisch Limburg overgenomen. In de vestigingen in Nuth, Born, Geleen, Elsloo, Tüddern en Maasmechelen werken momenteel 250 mensen. Met de nieuwe sites en uitbreidingen zal Katoen Natie haar aanwezigheid in de regio verder kunnen versterken.

De belangrijkste investering wordt een nieuw multi-customer terminal op de Chemelot site. Katoen Natie kocht er een perceel van 12 ha waar 54.500 m² magazijnruimte en 207 silo’s worden gebouwd. Naast de opslag van polymeren en andere hoogwaardige chemische producten, zal Katoen Natie er een uitgebreide waaier aan diensten aanbieden, waaronder het herverpakken, zeven, compounderen en compacteren van producten. Dit nieuwe logistieke platform zal in het tweede kwartaal van 2020 operationeel zijn.

Parallel met de investeringen op Chemelot breidt Katoen Natie haar logistieke terminal in Nuth uit met 10.000 m² magazijnruimte en 60 silo’s. Deze wordt naar verwachting eind 2019 opgeleverd. Verder werd een stuk grond aangekocht aan de Mitsubishi Avenue in Born, waar Katoen Natie een magazijn van 35.000 m² zal bouwen en opereren.

Ook in transportcapaciteit voor de regio wordt dit jaar verder geïnvesteerd. Met de aankoop van 115 nieuwe trekkers, 45 nieuwe droge bulkwagens en 10 nieuwe vloeistoftanks wordt het bestaande voertuigenpark vernieuwd en uitgebreid.

De Katoen Natie platformen in Limburg liggen op enkele kilometers van de Belgische en Duitse grens. Via de nabijgelegen containerterminals kunnen containers vanuit Antwerpen en Rotterdam worden aangevoerd en vanuit de logistieke platformen verder landinwaarts worden verdeeld. Hierdoor ziet Katoen Natie Nederlands Limburg als een ideaal bruggenhoofd om het Ruhrgebied en Oost-Europa te beleveren.

Met de aangekondigde investeringen bevestigt Katoen Natie haar positie als toonaangevende logistieke en industriële dienstverlener voor de chemische industrie in Europa. De inplanting van het logistieke platform op de Chemelot site speelt in op de toekomstige groei van Chemelot en zal bijdragen tot het optimaliseren van de logistieke stromen voor bestaande klanten. In totaal komen er 75 nieuwe banen bij.

Katoen Natie is een private Vlaamse onderneming en haar activiteiten bestaan uit waarde toegevoegde logistieke diensten met activiteiten in 30 landen en meer dan 13.000 medewerkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer