Keus & Mollink kiest voor Transics TX-Trailerguard • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Keus & Mollink kiest voor Transics TX-Trailerguard

Transics’ nieuwste generatie fleetmanagementsysteem, TX-Trailerguard, is nu beschikbaar. Keus & Mollink uit Almelo is één van de eerste transportbedrijven die zijn volledige vloot uitrustte met dit nieuwe fleetmanagementsysteem.

Transics_Keus Mollink

Het Nederlandse Keus & Mollink is één van de eerste transportbedrijven die zijn volledige vloot uitrustte met TX-Trailerguard. Voor hen zijn de voordelen nu al duidelijk. “Als transporteur gespecialiseerd in veevervoer moet Keus & Mollink tal van wettelijke verplichtingen nakomen”, legt Didier Nulens, Global Sales, Services & Marketing Leader bij Transics, uit. “Daarom hebben ze een systeem nodig dat hen niet alleen helpt hun vloot in realtime op te volgen, maar ook om vlot alle informatie door te sturen naar toezichthoudende instanties. Dankzij de installatie van TX-Trailerguard kan Keus & Mollink nu met enkele klikken waardevolle informatie rond hun voertuigen, chauffeurs en trailers opvragen op één enkel backofficeplatform.”

Dankzij de Transics-boordcomputers hebben de chauffeurs ook onmiddellijke toegang tot relevante data zoals de eigenlijke temperatuur in de trailer en kunnen ze bij problemen dus snel reageren. De Transics-oplossing verzekert Keus & Mollink van een rechtstreekse link tussen hun voertuigen, chauffeurs en de thuisbasis. Gert Aman, dispatcher bij Keus & Mollink: “We waren op zoek naar betere en betrouwbaardere technologie om ons trailerbeheersysteem te verbeteren. Dankzij de upgrade van onze vloot met TX-Trailerguard hebben we nu een volledige vlootbeheeroplossing die tegelijk perfect geïntegreerd is met onze bestaande planningssoftware. TX-Trailerguard versterkt op die manier zowel onze dagelijkse activiteiten als onze productiviteit.”

Didier Nulens van Transics: “Een fleetmanagementsysteem is veel meer dan een oplossing om voertuigen op te volgen. Het gaat om informatie en connectiviteit. De echte uitdaging is om alle relevante informatie aan te bieden in één oplossing en één toegangspunt. Met TX-Trailerguard zijn we precies in deze uitdaging geslaagd.”

Trailerdata relatime

Dankzij het nieuwe platform kunnen opleggers nu in realtime opgevolgd worden, waarbij alle relevante informatie samen met boordcomputergegevens met betrekking tot de chauffeur en truck op één enkel scherm bij de vlootmanager getoond worden. Trailerdata zoals aslast, bandenspanning, koelwagentemperatuur, deurstatus en tal van andere operationele functies van de trailer worden naar de backoffice gestuurd en volledig geïntegreerd in TX-Connect, Transics’ backofficesoftware. In tegenstelling tot veelvoorkomende individuele oplossingen bundelt TX-Connect dus alle relevante informatie rond de prestaties van trucks, trailers en chauffeurs in realtime op één enkel scherm.

Op die manier kunnen vlootbeheerders eventuele problemen zoals terugkerende overbelading, structurele onderbezetting en ongepast rijgedrag gemakkelijk identificeren. De managementrapporten geven een duidelijk overzicht van alle voertuigprestaties en helpen vlootbeheerders zo de planning te optimaliseren en de capaciteit optimaal te benutten. Voor voertuigen uitgerust met Transics-boordcomputers kunnen dispatchers ook technische en administratieve feedback geven aan chauffeurs onderweg – zoals bijvoorbeeld orderdetails of een waarschuwing voor te lage bandenspanning. Door chauffeurs onderweg te begeleiden, helpen vlootbeheerders mee de veiligheid en dienstverlening te verbeteren en de stilstandtijd en onderhoudskosten te drukken.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer