Ga naar hoofdinhoud

Klarenbeek Transport moet loon nabetalen

Klarenbeek Transport moet zijn werknemers met terugwerkende kracht een looncorrectie betalen. Dat is het gevolg van een recente uitspraak van de kantonrechter in een rechtszaak die de FNV had aangespannen tegen het transportbedrijf uit Druten. Dat meldt FNV op haar website.

klarenbeek2Met een verwijzing naar de economische crisis schaalde Klarenbeek Transport zijn chauffeurs per 1 januari 2013 met drie loontreden terug. Onder druk van de situatie gingen de chauffeurs destijds akkoord.  Ondanks de instemming van de werknemers stelde de FNV de maatregel aan de kaak. Denny Karakusevic van Stichting VNB, het cao-nalevingsorgaan van FNV Transport & Logistiek: “Wij konden dit vanzelfsprekend niet over onze kant laten gaan. Deze terugschaling was overduidelijk in strijd met de cao. Het benadelen van de chauffeurs kan bovendien concurrentievervalsing in de hand werken.”

De door de kantonrechter aan Klarenbeek opgelegde nabetaling betreft te weinig betaald loon in de periode 1 januari 2013 – 1 januari 2016. Aan het begin van dit jaar heeft het transportbedrijf, zoals met de werknemers destijds was afgesproken, de terugschaling tenietgedaan.

Ook werknemers die sinds begin 2013 bij Klarenbeek in dienst waren getreden, kregen volgens de FNV op basis van hun ervaringsjaren in de sector te weinig betaald. Van de rechter moet Klarenbeek aantonen hoeveel ervaringsjaren deze werknemers bij hun indiensttreding hadden om hen vervolgens met terugwerkende kracht op de juiste loontrede te plaatsen.

Klarenbeek Transport heeft de mogelijkheid binnen drie maanden in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de kantonrechter.

4 reacties op “Klarenbeek Transport moet loon nabetalen

 • Jo

  tja ze zullen heus wel gelijk hebben maar anderzijds hebben de chauffeurs hier mee ingestemd ,uiteraard voor verliezen van hun baan ,wil hier alleen maar mee zeggen dat werkgevers kunnen doen wat ze willen ,helaas werklozen genoeg

 • Arie

  Binnenkort weer een faillissement erbij!

 • evy willems

  Allemaal mooi en wel, als de chauffeurs ermee akkoord zijn gegaan, hebben ze goed nagedacht. Liever een lager loon, dan een Oostblokker de job inpikken. Nu krijgen ze alsnog het correcte loon. Jammer dat we binnen 3 jaar wel zullen zien hoeveel Nederlanders er nog bij Klarenbeek zullen zitten.

  1. engel alvering

   je kunt het ook anders zien evy, klarenbeek is op weg naar de afgrond, en andere tranportbedrijven kunnen uiteraard nog goedkoper,de transportbazen gunnen elkaar het verlies nog niet, fatsoen normen en waarden tellen allang niet meer in de transport, de bazen mogen van mij naar een heropvoedingkamp waar ze leren hoe ze redelijke offertes te maken gebaseerdt op de cao grt engel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer