KLG is keyplayer in nieuwe wijn- en drankdivisie Astre • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

KLG is keyplayer in nieuwe wijn- en drankdivisie Astre

Het Europese logistieke netwerk Astre heeft een nieuwe divisie opgezet: ‘Wine & Spirit’. Dertig gespecialiseerde transportbedrijven gaan wijn en sterke drank vervoeren en creëren met Astre een sterke, transparante supply chain met aanvullende diensten voor wijn- en drankproducenten. Zes expertbedrijven leiden de nieuwe Astra-divisie, een van hen is KLG uit Nederland.

Met 144,7 miljoen hectoliter in 2019 produceert Europa tweederde van alle wijnen ter wereld. De totale omzet vertegenwoordigt 137 miljard euro; het aandeel van Europa is ongeveer 70 miljard euro. De export uit Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland en Oostenrijk vertegenwoordigt meer dan de helft van de wereldexport van wijn. Versneld door e-commerce neemt het aandeel van gebottelde wijnen van topkwaliteit met geografische aanduiding gestaag toe in vergelijking met bulkwijnen zonder geografische aanduiding. Tegelijkertijd neemt de vraag van de producenten naar transparante, snelle bevoorradingsketens met één enkele controlerende instantie, met inbegrip van de inklaring en de betaling van de accijnzen, toe. Met ‘Wine & Spirit’ reageert het Europese logistieke netwerk Astre op de marktvraag. Wine & Spirit bestaat uit meer dan 30 Astre-partners die gespecialiseerd zijn in dit segment, onder leiding van zes internationale keyplayers in dit segment, die gevestigd zijn in de belangrijkste productie- en importlanden. Dit zijn Gamba & Rota in Frankrijk, Avanzini in Italië, Allied Express in Spanje, A+M Transitarios in Portugal, KLG in Nederland en Sachsenland in Duitsland.

De Astre Wine & Spirit oplossing omvat een optimaal beheer van aspecten die specifiek zijn voor de sector en legt de nadruk op ecCommerce, waarbij wordt vertrouwd op bestaande kwaliteitstransportoplossingen zoals het palletdistributiekanaal (Astre Palet System) en de Astre LTL- en FTL-netwerkoplossingen. Dit omvat lokaal transport en groepering van pallets rechtstreeks in het hart van elke wijnbouwregio, een Europees netwerk van gecertificeerde logistici, een snelle en eenvoudige distributie zowel binnen als buiten het Astre-netwerk, met inbegrip van de diensten van de douane en de fiscale vertegenwoordiging. De aanwezigheid van leden van het Astre-netwerk in de belangrijkste Europese havens maakt het ook mogelijk om belangrijke buitenlandse markten zoals de Verenigde Staten en China te bestrijken. Daarnaast zijn alle specifieke logistieke diensten naast opslag beschikbaar, zoals speciale verpakkingen, het aanbrengen van fiscale zegels of het transport in speciale palletcontainers. Bovendien is het verzendpad voor alle gebruikers transparant dankzij in-house tracking, met vooraf bekende prijzen en korte transporttijden.

Bettina Wietzel-Skakowski, verantwoordelijk voor het internationale netwerk bij Astre, legt het doel van het systeem uit: “Europa is het centrum van de productie, maar ook van de consumptie in de handel in wijn en gedistilleerde dranken. Met Astre Wine & Spirit implementeren we een logistiek systeem dat voldoet aan de behoeften van de industrie en dat rekening houdt met het groeiende belang van e-commerce. Geconfronteerd met toenemende hoeveelheden kwaliteitswijnen en gedistilleerde dranken hebben we een transparante en snelle logistieke oplossing gecreëerd voor zowel wijnbouwers als handelaars of importeurs, van onafhankelijke wijnhandelaars tot de grootdistributie, inclusief alle spelers in de horeca. Ons doel is om Astre te positioneren als een onmisbare en betrouwbare partner van de Europese wijn- en gedistilleerde drankenindustrie.”

De oplossing wordt sinds begin juli 2020 getest. Volgens Julien Garioud, International Business Development Astre, staan er in de eerste maanden van het eerste jaar 5.000 pallets gepland, die niet alleen in het kader van het Wine & Spirit programma getransporteerd zullen worden, maar ook vrij gecombineerd kunnen worden met het Astre Palet System en Astre LTL International distributiekanalen voor deel- en compleetladingen. Astre versterkt hiermee naar eigen zeggen haar positie als veelzijdige en betrouwbare partner in Europa voor de transport- en logistieke diensten van haar klanten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer