Ga naar hoofdinhoud

Koning en Koningin op bezoek bij Vonk en Co

Afgelopen woensdag brachten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een bezoek aan de Betuwe. Ze namen ook de tijd voor een bezoek aan transportbedrijf Vonk en Co in Tiel.

Tijdens het streekbezoek van de Koning en Koningin stonden belangrijke thema’s en ontwikkelingen in de regio centraal, met name op het gebied van vakonderwijs, arbeidsmigratie, jeugd en duurzaamheid. Het koninklijk paar bezocht in dat kader onder meer Bedrijvenpark Medel, als onderdeel van de logistieke hotspot Rivierenland.

Op dit bedrijvenpark namen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een kijkje bij Transportbedrijf Vonk en Co, een familiebedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het vervoer van witgoedproducten in de Benelux. Vonk & Co beschikt in Tiel over een warehouse met een opslagcapaciteit van zo’n 60.000 vierkante meter, waar vanuit de leveringen naar winkels, retailers en consumenten worden verzorgd.

De Koning en Koningin spraken bij Vonk en Co met medewerkers, leerlingen en vertegenwoordigers van de logistieke hotspot Rivierenland en opleidingsinstituut ROC Rivor. Ze gingen ook het gesprek aan met Stephan Vonk, directeur van het transportbedrijf uit Tiel. Hij vertelt: “Dit was voor mij een bijzonder moment, waarbij beiden veel interesse toonden in ons bedrijf en de duurzame manier waarop wij opereren.”

Vonk vertelt dat twee thema’s centraal stonden tijdens het bezoek: ondernemen & innovatie en onderwijs & samenwerking. “Tijdens de rondleiding door ons warehouse hebben we ons crossdock en recyclingproces laten zien en een korte toelichting gegeven op hoe wij zo duurzaam mogelijk trachten te opereren, bijvoorbeeld door retourproducten te recyclen.’ Tevens demonstreerde een medewerker van Transportbedrijf Vonk en Co het veilig rijden met een heftruck. Vonk: ‘We lieten onder meer het voordeel zien van onze heftrucks die zijn uitgerust met een klem in plaats van een vork.”

Desgevraagd geeft Vonk aan ‘het een eer te hebben gevonden om zijn bedrijf aan de Koning en Koningin te laten zien’. Enthousiast: “We zijn erin geslaagd een goede indruk te geven van hoe mooi ons bedrijf, deze logistieke hotspot en uiteindelijk de gehele transportsector is.”

Bron: TLN; Foto’s: Facebook Vonk en Co

Eén reactie op “Koning en Koningin op bezoek bij Vonk en Co

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer