Ga naar hoofdinhoud

Kuehne + Nagel verzorgt distributie Moderna vaccin

Logistiek dienstverlener Kuehne + Nagel is de wereldwijde logistieke partner voor de opslag en distributie van het Moderna COVID-19 vaccin. Moderna werd woensdag goedgekeurd als vaccin door het Europese Medicijn Agentschap (EMA).

Kuehne+Nagel zal de wereldwijde distributie van vaccindoses uit de internationale toeleveringsketen van Moderna, gevestigd in Europa, ondersteunen. Dit omvat de distributie naar markten in Europa, Azië, het Midden-Oosten en Afrika, en delen van Noord- en Zuid-Amerika.

“We zijn er trots op dat we samenwerken met Kuehne+Nagel om vanuit Europa de distributie van vaccins naar de hele wereld te ondersteunen. Na de recente goedkeuringen is dit weer een stap dichter bij het oplossen van de pandemie en een spannende tijd voor zowel onze bedrijven als alle betrokkenen”, zegt Dan Staner, Vice President Head of EMEA region, Moderna Inc.

De regeling omvat de distributie en opslag van het vaccin vanuit Kuehne+Nagel’s farmahub in Europa. Kuehne+Nagel zal zijn netwerk van meer dan 230 operaties wereldwijd gebruiken om het vaccin via de weg en de lucht te distribueren. Alleen al in Europa beschikt het bedrijf over een eigen vloot van meer dan 200 speciale voertuigen voor farmaceutisch transport. In alle stadia van het transport en de opslag zal de integriteit van het product bij de vereiste temperatuur van -20°C behouden blijven.

Robert Coyle, Senior Vice President, Pharma & Healthcare, Kuehne + Nagel International AG, licht toe: “Met de aankondiging nemen we de verantwoordelijkheid op ons om Covid-19 Vaccine Moderna over de hele wereld te verspreiden. We hebben decennia lang geïnvesteerd in ons farma & gezondheidsnetwerk en ons wereldwijde team van experts – we zijn er nu klaar voor als het er echt toe doet.”

Kuehne+Nagel’s logistieke dochteronderneming voor klinische proeven, QuickSTAT, maakt ook integraal deel uit van de toeleveringsketen voor vaccins van Moderna en heeft de toeleveringslogistiek voor klinische proeven van fase II en fase III in de VS ondersteund.

Kuehne+Nagel heeft ook partnerschappen gesloten met overheden in verschillende landen voor lokale opslag en last mile-distributie, zoals in de dichtstbevolkte staat van Duitsland, Noordrijn-Westfalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer