Ga naar hoofdinhoud

UPDATE: Wetron: ‘Boetes zijn onterecht’

Transportbedrijf Wetron uit Weert heeft 250.000 euro aan boetes gekregen, onder meer omdat het met Roemeense chauffeurs rijdt. Dat meldt 1Limburg. In een reactie aan Logistiek.nl laat directeur Paul Maas weten: “We hebben hiertegen bezwaar ingediend want deze boete is niet terecht en dat weten ze ook op beide ministeries. Ik weet dan ook zeker dat ze hierop terug zullen komen. Het is voor mij dan ook een raadsel hoe dit verhaal de wereld in is gekomen.”

Wetron kiest voor Schmitz CargobullDe ministeries van Infrastructuur en Sociale Zaken vielen al tweemaal binnen bij Wetron en constateerden overtredingen op het gebied van arbeidstijden en de Wet arbeid vreemdelingen. Inspecteurs troffen in Nederland op vrachtwagens van Wetron International in Weert chauffeurs aan die formeel in dienst waren van een Roemeense vestiging. Er werd vastgesteld dat het slechts ging om een papieren constructie en dat de hele organisatie rond ritten en personeel werd geregeld in Weert. Kosten werden door ‘Weert’ betaald; veel benodigde administratie ontbrak.

Volgens Wetron kloppen de boetes niet. “We hebben hiertegen bezwaar ingediend want deze boete is niet terecht en dat weten ze ook op beide ministeries. Ik weet dan ook zeker dat ze hierop terug zullen komen. Het is voor mij dan ook een raadsel hoe dit verhaal de wereld in is gekomen. Maas ontkent ook dat er geen echte vestiging in Roemenië is. “Die suggestie werp ik ver van mij af. We hebben daar al jaren een eigen kantoor met planners en wagenparkbeheer. Ik zou dus niet weten hoe ze hieraan komen en de FNV weet dat ook. Volgens mij hebben ze dan ook aan de verkeerde deur gestaan tijdens het onderzoek.”

Bron : 1Limburg & Logistiek.nl

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer