Ga naar hoofdinhoud

LAG Trailers deelt mee in succes ‘Tanker of the Year’

LAG Trailers heeft in het Verenigd Koninkrijk mede de prestigieuze award ‘Tanker of the Year’ gewonnen, georganiseerd door het vakblad Fuel Oil News.

LAG Tanker of the year_HQ_FRONTDe award wordt gegeven aan de eindgebruiker van een tankoplegger, die zijn oplegger daarvoor kan nomineren. Inver Energy won met zijn LAG Trailer de prijs van heel 2015. De combinatie van de hoge economische waarde, zuinigheid in brandstofverbruik en de verhouding tussen het lage eigengewicht en het hoge draagvermogen maakten van deze tanker de logische eindwinnaar.

LAG Trailers spreekt van een ‘succesvolle internationale samenwerking’ die tot de prijs leidden. “LAG Trailers, Inver Energy, Turners Transport en Williams Tanker Service maakten allen deel uit van dit succesverhaal als producent, eigenaar, transportverantwoordelijke en servicepartner”, aldus de Belgische trailerfabrikant.

De trailer diende voor Inver Energy aanvankelijk als vervangingsaankoop. De LAG Trailer bleek echter twee ton lichter dan de vorige tanktrailer, waarmee het laadvermogen voor Inver drastisch steeg, rond de 2000 liter zelfs. “De brandstof die wij besparen vormt een gigantisch, financieel voordeel. De nieuwe tankwagen beperkt ons dagelijkse CO² uitstoot en laat ons toe om een competitiever aanbod te lanceren naar onze klanten toe”, aldus Tony Wilson, commercieel directeur van Inver Energy.

LAG’s constructiemethode hanteert een bewezen slagschot- en tankontwerp met slechts 3 rondlasnaden. Dit vermijdt volgens LAG iedere vorm van lekkage dankzij het uitsluiten van externe lasnaden zowel als naden tussen de verschillende vakken. Schokken tijdens het laden zijn ook verleden tijd door de montage van nieuwe componenten op een zelfdragend frame bovenop de tankzadels. Deze optimalisatie verbetert ook de RSS-beveiliging evenals de algemene hoogte. LAG maximaliseert het gebruiksgemak en de afterservice dankzij het exclusieve gebruik van boutbare onderdelen. Uit tests met deze nieuwe brandstofoplegger van LAG bleek volgens de producent dat de lossingscapaciteiten van de trailer dik in orde zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer