Ga naar hoofdinhoud

Leasemarkt toont herstel in Q1 2011

De leasemarkt heeft zich in het eerste kwartaal van 2011 stevig hersteld. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2010 is er een groei geconstateerd van 23,5 procent. Deze groei is over de gehele leasemarkt verdeeld. De transportsector herstelt zich goed. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Leasemaatschappijen (NVL).
truckverkopenJan Kusters, voorzitter van de NVL: “We zijn blij dat de leasemarkt weer groei laat zien, na een terugval als gevolg van de crisis. Ik ben niet verbaasd dat de transportbranche zich fors herstelt. Dat ligt in lijn met de toegenomen productie die de vrachtwagenfabrikanten rapporteren. De nieuwe vrachtwagens worden nu geleverd aan de transportbedrijven en moeten ergens gefinancierd worden. Daarbij is leasing een zeer gebruikelijke financieringsvorm, omdat de financiering juist het object zelf betreft.”

De groei gaat op voor de hele markt. Zowel grotere als kleinere leasemaatschappijen, die actief zijn in sectoren als kantoorapparatuur, medische apparatuur en machines, laten een opgaande lijn zien. Ze zijn allemaal ten opzichte van het eerste kwartaal van 2010 gegroeid, een teken dat de gehele markt zich herstelt. Dit ligt in lijn met de verwachtingen van economen dat het investeringsniveau in Nederland langzaamaan uit een dal komt.

Ten opzichte van het vierde kwartaal van 2010 is er wel sprake van een terugval in de leasemarkt. Jan Kusters: “Het vierde kwartaal is altijd een topkwartaal in de leasemarkt. Bedrijven nemen de beslissing om te investeren vaak op basis van hun verwachtingen over het volgende jaar. In die zin was het vierde kwartaal van vorig jaar al een goede graadmeter dat er herstel zou optreden in de leasemarkt. De huidige groei lijkt dat voorteken nu te bevestigen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer