Ga naar hoofdinhoud

Logistiek Beckers en Favory naar Post-Kogeko

Snackproducenten Beckers en Favory Convenience Food hebben een overeenkomst gesloten met Post-Kogeko Logistics voor de logistieke afhandeling van hun producten. Post-Kogeko verzorgt niet alleen het diepvriesvervoer en de opslag, maar combineert ook de orders van beide bedrijven als die voor dezelfde klant zijn.
postOmdat beide bedrijven diepvriesproducten produceren, hebben Favory en Beckers gezamenlijk gesproken met potentiële partners. Na intensieve onderhandelingen is Post-Kogeko verkozen tot de nieuwe logistieke dienstverlener. Op 13 juni heeft Post-Kogeko  de trekkende eenheden en  chauffeurs overgenomen van 4Star Logistics. Die verzorgden tot dan toe het transport. Daarnaast neemt Post-Kogeko op 5 oktober de activiteiten en personeelsleden van het vrieshuis over van 4Star Logistics. Het vrieshuis in Acht telt zesduizend palletplaatsen. Er werken vijftien mensen. Zij komen in dienst bij Post-Kogeko. “We hebben uitgebreid gekeken naar mogelijke kandidaten en zijn bij Post-Kogeko uitgekomen”, aldus algemeen directeur Jaap Berkenbosch van Favory Convenience Food Group. Favory levert private label snacks aan veel supermarktketens. “Post-Kogeko is een flexibele en professionele logistieke dienstverlener met een goede prijs-kwaliteitverhouding en een modern wagenpark. Voor ons is het bovendien van belang dat we één aanspreekpunt krijgen voor het hele logistieke proces.” Favory ontstond in 2007 door een samenvoeging van Habek Snacks in Deurne en de productiebedrijven van snacks van Wessanen. De Wessanen-bedrijven hadden hun  opslag in Acht, bij Eindhoven, Habek maakte gebruik van een vrieshuis in Oss. Na de integratie van de productiebedrijven is een tender gestart om ook de logistieke activiteiten te integreren.
Voor Post-Kogeko is de overeenkomst een nieuwe stap in de verbreding van de activiteiten, vertelt commercieel directeur Erik Janse. “Wij willen klanten zoveel mogelijk ontzorgen. Niet alleen producten van A naar B brengen, maar ook de regie over de opslag, het voorraadbeheer en het orderpicken. Met deze regisseursfunctie kunnen het proces optimaliseren en zorgen voor juiste performance bij de klanten , bijvoorbeeld door lading van Favory en Beckers te combineren met vracht van andere opdrachtgevers. Zo hebben we minder lege kilometers en lagere kosten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer