Mag vakantiegeld gespreid worden uitbetaald? • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Mag vakantiegeld gespreid worden uitbetaald?

Vorig jaar, niet lang na de uitbraak van de COVID19-pandemie, was er veel ophef over een transportbedrijf dat ervan werd beschuldigd ‘vakantiegeld niet of later uit te betalen’. Die heisa ging gelukkig uit als een nachtkaars, maar TLN meldt dat de vraag dit jaar weer de kop op steekt: mag vakantiegeld gespreid worden uitbetaald?

Het is niet eens zo’n gek idee. Veel bedrijven, transportbedrijven ook wellicht, kunnen het in deze deze coronaperiode financieel lastig hebben en willen daarom het vakantiegeld verspreid betalen. Of dit wettelijk mag ligt aan het dienstverband van medewerkers. Het verspreid betalen van vakantiegeld is alleen mogelijk voor werknemers die korter dan een jaar in dienst zijn. Dat staat in  artikel 69 lid 5 cao Beroepsgoederenvervoer. Het vakantiegeld mag dan in twee delen worden betaald, namelijk een deel in mei en een deel in november.

Voor medewerkers met een vast contract en voor de groep werknemers die al langer dan een jaar in dienst zijn, geldt deze mogelijkheid niet. Het vakantiegeld voor deze twee groepen werknemers moet in de maand mei geheel worden betaald.

Bron: TLN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer