Movianto opent nieuwe vestiging in Weert • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Movianto opent nieuwe vestiging in Weert

Movianto, expert in pharmalogistiek en vervoerder van COVID-19 vaccins, opent een nieuwe vestiging in Weert. Daarmee verhoogt Movianto zijn opslagcapaciteit in ons land met ongeveer 50 procent. De uitbreiding van Movianto levert naar schatting zo’n 40 nieuwe banen op.

Met een nieuwe vestiging in Weert breidt de in de zorgsector gespecialiseerde logistieke dienstverlener Movianto zijn warehousecapaciteit in Nederland met circa 50 procent uit. Het logistieke centrum, dat deze maand operationeel wordt, ligt een kleine 80 kilometer ten westen van Düsseldorf in het drielandenpunt van Duitsland, België en Nederland en maakt deel uit van een investeringspakket van circa 150 miljoen euro waarmee Movianto dit jaar haar netwerk zal uitbreiden en verdichten. “Voor Duitse klanten heeft het Nederlandse magazijn twee grote voordelen”, zegt Dennis Spamer, Managing Director van Movianto Duitsland. “Enerzijds wordt daar aanzienlijke capaciteit in de vriessector gecreëerd, anderzijds groeien onze mogelijkheden om BCP-concepten te implementeren.” Het onderwerp BCP (Business Continuity Plan) wordt in steeds meer aanbestedingen gevraagd, omdat klanten er zeker van willen zijn dat hun goederen kunnen worden geleverd, zelfs als er zich bijvoorbeeld een bedrijfsonderbreking voordoet op een magazijnlocatie.

In Nederland heeft Movianto tot nu toe nationale en internationale oplossingen geboden voor de opslag en distributie van pharmaproducten vanuit haar locatie in Oss en heeft zij onder andere de centrale logistiek van de Corona-vaccins van het land ontworpen en uitgevoerd in opdracht van de Nederlandse overheid. Dit contract heeft, niet in het minst, geleid tot een sterke groei van de onderneming. “We zijn de afgelopen vier jaar met gemiddeld 30 procent per jaar gegroeid”, legt Patrick Verkuijlen, Managing Director van Movianto Nederland, uit. “Movianto heeft wereldwijd capaciteit en uitbreiding gepland om te anticiperen op de ontwikkeling van klanten en Weert is de volgende stap in dat plan.”

Het nieuwe logistieke centrum vergroot de opslagcapaciteit van Movianto in Nederland van 23.000 naar 34.000 pallets. Wat dit volgens Verkuijlen bijzonder maakt, is het feit dat in alle temperatuurbereiken extra capaciteit wordt gecreëerd. Movianto start de werkzaamheden in de nieuwe vestiging geleidelijk op: “We starten deze maand in de standaard service met kamertemperatuur, nemen daarna de koelruimte van 2 tot 8 graden Celsius en 2.800 palletplaatsen in gebruik en starten waarschijnlijk in april met ruimte voor 600 pallets in de diepvriesruimte van -27 graden Celsius.” Movianto ziet ook de vraag blijven toenemen op het gebied van het invriezen bij ultralage temperaturen van -80 graden Celsius, wat bijvoorbeeld nodig is voor sommige Corona-vaccins, en heeft capaciteitsuitbreidingen voorbereid.

“De nieuwe locatie is gekozen omdat deze ideaal is voor het implementeren van wereldwijde en regionale logistieke concepten,” vervolgt Verkuijlen. Vanuit Weert en vanuit Oss, zegt hij, is niet alleen een 24-uurs distributie mogelijk in de Benelux, maar ook in Duitsland, de grootste markt van Europa. “Tegelijkertijd zijn belangrijke luchthavens en zeehavens zeer dichtbij, evenals verschillende knooppunten van grote transportdienstverleners”.

Wat het personeel betreft, werkt Movianto met een mix van ervaren personeel en nieuwe krachten. Zo zullen bijvoorbeeld het beheer en de administratie van beide Nederlandse locaties worden gedeeld. Operationeel zijn de eerste nieuwe medewerkers in Weert al aangenomen en opgeleid. Tegen het einde van het jaar wil Movianto in Weert in totaal 40 nieuwe banen gecreëerd hebben.

Het nieuwe logistieke centrum voldoet niet alleen aan de eisen van de EU-GDP (Good Distribution Practice) voor farmaceutische producten, maar ook aan de hoogste veiligheids- en milieunormen. Bij de bouw van de faciliteit werden de eisen voor certificering volgens de TAPA A-norm al in acht genomen, evenals de duurzaamheidsnormen van de Walden Group, waar Movianto deel van uitmaakt. De belangrijkste energiebron voor het pakhuis is een zonnesysteem dat op het dak is geïnstalleerd. De verwarming van de kantoren wordt gevoed door afvalwarmte van de koel- en vriesruimten.

“Met deze investering hebben we een nieuwe stap gezet in het strategische Europese en wereldwijde groeiplan van Movianto,” zegt Thomas Creuzberger, CEO van Movianto Group. “Alleen al dit jaar zullen we 150 miljoen euro investeren in verschillende uitbreidingsprojecten – en binnenkort zullen we de volgende opening kunnen vieren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer