Ga naar hoofdinhoud

Nabuurs wil einde maken aan halflege containers

Logistiek dienstverlener Nabuurs heeft een nieuw logistiek concept ontwikkeld: 1Freight. Het is een consolidation platform waarmee kleine leveringen voor duty-free shops gecombineerd worden in volle containers. Daarmee speelt Nabuurs in op de toenemende vraag naar kleine voorraden die door Corona is ontstaan.

1Freight maakt het mogelijk om kleine hoeveelheden producten te combineren in één container. Zo kan transport over zee veel efficiënter en duurzamer. Nabuurs haalt de pallets op bij de fabrikanten en combineert deze tot een volle en geconditioneerde container. Op deze manier kunnen producten die op verschillende temperaturen bewaard worden, samen worden vervoerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan chocolade en kleding. Dat scheelt de duty free shops veel administratieve rompslomp.

https://www.onefreight.com

Directeur Ard Nabuurs: “1Freight sluit naadloos aan bij onze strategie voor een futureproof supply chain. Je ziet dat duty-free shops steeds meer verschillende producten willen verkopen, maar dat tegelijkertijd ook houdbaarheid belangrijk is. Mensen willen daarom minder op voorraad hebben, dus bestellen ze liever kleine hoeveelheden tegelijk in plaats van grote containers.”

Het verduurzamen van supply chains in de duty-free markt, dat is waar Nabuurs met 1Freight voor gaat. “Wij zijn mensen die het graag elke dag beter willen doen”, vertelt Nabuurs. “We gaan daarbij voor wat goed is voor de toekomst. Om ons heen zien we bijvoorbeeld de transitie naar nieuwe brandstoffen. Daarom bieden we duurzame concepten zoals 1Freight aan, dat zit in ons DNA. En we willen daarbij aansluiten bij de behoefte van de markt, het gaat er voor ons om dat de eindklant gebaat is bij onze oplossing.”

Door de coronacrisis raakten de voorraden in luchthavens overvol, maar kwam er wel behoefte aan kleine leveringen met producten. Hier besloot Nabuurs op in te spelen. “We hebben nu een douane-entrepot waardoor we producten uit Zwitserland kunnen aanbieden. Ook werken we samen met ons co-packing bedrijf Na-Nomi”, vertelt Nabuurs. De overslag van 1Freight ligt direct aan de terminal in Katwijk, waardoor containers snel op de boot staan.

Nabuurs is een van de grootste logistieke dienstverleners van de Benelux op het gebied van FMCG-distributie en horecadistributie. Het familiebedrijf is opgericht in 1966 en heeft meer dan 20 vestigingen, 1000 medewerkers en meer dan 100 miljoen euro omzet per jaar. De missie van Nabuurs luidt: de beste weg vinden voor producten, in termen van kosten, service, duurzaamheid en veiligheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer