Nederland voor EU Hof van Justitie voor niet bijhouden registers wegtransport • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nederland voor EU Hof van Justitie voor niet bijhouden registers wegtransport

Nederland wordt samen met Cyprus en Portugal door de Europese Commissie voor het Europese Hof van Justitie gedaagd vanwege het niet tijdig upgraden van de registers met transportondernemingen.

Alle Europese lidstaten hadden hun nationale registers met transportondernemingen per 30 januari 2019 moeten synchroniseren met de herziene Europese registers van transportondernemingen in het wegtransport (ERRU). De ERRU maakt de uitwisseling van informatie over wegvervoersondernemingen tussen de lidstaten mogelijk. Het is volgens de Europese Commissie een essentieel instrument om de handhaving van de EU-wetgeving te waarborgen en om te zorgen voor een rechtvaardige concurrentie tussen transportondernemers.

Al in juli 2019 heeft de EC Cyprus, Nederland en Portugal in gebreke gesteld, gevolgd door nog eens een advies om zo snel mogelijk te upgraden, maar zonder resultaat.

De Europese Commissie heeft regels vastgesteld voor de koppeling van de nationale elektronische registers van het transportondernemingen via het ERRU-systeem (European Registers of Road Transport Undertakings), dat sinds 1 januari 2013 operationeel is. De implementatie van een nieuwe en verbeterde versie van de ERRU vereist dat de lidstaten hun systemen op nationaal niveau aanpassen.

Deze aanpassing moet beginnen met voorafgaande tests. Nederland, Cypres en Portugal hebben de deze tests niet uitgevoerd en daarom zijn hun nationale systemen niet is geüpgraded naar de nieuwe ERRU-versie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer