Nederlandse chauffeur overlijdt bij hulpverlening ongeval in Duitsland • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse chauffeur overlijdt bij hulpverlening ongeval in Duitsland

Een vrachtwagenchauffeur van het Nederlandse bedrijf Troost Transport uit Middelharnis is dinsdagavond om het leven gekomen bij een zwaar verkeersongeval op de Duitse A2 bij Castrop-Rauxel. De 58-jarige chauffeur werd aangereden toen hij hulp wilde verlenen bij het ongeval.

Het ongeval gebeurde bij de parkeerplaats Ickern. De Nederlandse chauffeur had zijn truck bij de ingang van de parkeerplaats geparkeerd, zonder daarbij tot hinder van het overige verkeer te zijn.

Volgens de Duitse politie reed een BMW om ongeveer 19.45 uur de parkeerplaats op en raakte daar in een slip. Hij raakte de oplegger van de Nederlander en crashte vervolgens tegen de oplegger van een andere vrachtauto.

De Nederlandse chauffeur bevond zich in zijn cabine toen het ongeval gebeurde. Hij stapte uit om te kijken wat er gebeurd was. Ook andere mensen kwamen op het ongeval af om hulp te verlenen. Op dat moment reed er een Mercedes de parkeerplaats op. De chauffeur van Troost werd aangereden door de auto en overleed ter plekke.

De Mercedes kwam uiteindelijk tot stilstand naast de BMW en de tweede oplegger. De bestuurders van de personenauto’s kwamen beiden om het leven. Bovendien raakten personen die eerste hulp verleenden op de plaats van het ongeval bij de tweede botsing gewond, sommigen van hen ernstig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer