Nieuw dc voor UPS in Roermond • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuw dc voor UPS in Roermond

UPS opent op 1 maart haar nieuwe distributiecentrum in Roermond. De bestaande campus is uitgebreid met 17.000 m² oppervlakte, waardoor het nu over een totaal van 85.000 m² magazijnruimte beschikt. Het complex is een van de meest duurzame UPS-gebouwen ter wereld, en gaat helpen bij de sterke groei en de veranderende logistieke behoeften binnen retail, high tech en industriële productie. Roermond is van groot belang binnen het UPS-netwerk dankzij de centrale geografische locatie, met verbindingen naar de lucht- en zeehavens van Amsterdam, Rotterdam, Luik en Keulen.

Door gebruik te maken van slimme logistieke technologieën met een automatisch opslag- en ophaalsysteem (ASRS) en autonome mobiele robots (AMR), biedt het nieuwe distributiecentrum aan klanten een efficiëntere en betrouwbaardere opslag, orderverwerking, retourbeheer en andere diensten van toegevoegde waarde. Bovendien brengt het toepassen van deze technologieën een efficientie van 400 procent in de beschikbare opslagcapaciteit. Dit soort efficienties worden steeds belangrijker binnen de logistiek wereldwijd, omdat de aanhoudend sterke groei van de e-commerce druk blijft uitoefenen op de logistieke vastgoed- en arbeidsmarkt.

Het nieuwe gebouw is ook een van de meest duurzaame  van UPS wereldwijd. Het is uitgerust met zonnepanelen, groene parken en is gecertificeerd met onder andere BREEAM Excellent, DGNB Gold en A+++ energieclassificatie.

“We hebben het afgelopen jaar in Europa een sterke groei gezien van de verticale markt en e-commerce”, zegt Patrick Loos, Country Manager Nederland. “We hebben hierop ingespeeld door onze Roermondse campus verder te verduurzamen en uit te rusten met geavanceerde automatiseringstechnologieën.”

Vanwege de goede bereikbaarheid van de locatie en het vakkundige niveau van de Nederlandse beroepsbevolking opent UPS het allereerste Innovation Center van UPS in de EMEA-regio en het tweede Innovation Center voor UPS na Singapore dat sinds december 2021 open is. Het Innovation Center in Roermond gaat in de tweede helft van 2022 open en biedt innovators en ondernemers de mogelijkheid om de nieuwste automatiserings- en magazijntechnologie uit te proberen en te testen. De succesvolle technologieën komen in aanmerking om te worden uitgerold over de rest van het SCS-netwerk van UPS in Europa en de rest van de wereld.

“We zijn momenteel in gesprek met verschillende partners om te zorgen dat onze klanten de kans krijgen om de veelbelovende technologieën van ons Innovation Center te testen,” zegt Patrick Loos. “We kijken ernaar uit om samen met hen te werken aan de toekomst van het logistieke magazijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer