Nieuwe CAO-actie: Chauffeurs UPS leggen werk neer • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe CAO-actie: Chauffeurs UPS leggen werk neer

Maandag leggen chauffeurs van pakketbezorger UPS het werk neer. Ze doen dat om hun eisen kracht bij te zetten voor een nieuwe cao Beroepsgoederenvervoer. Vanuit Heerenveen, Apeldoorn en Amsterdam verzamelen de chauffeurs zich bij het Utrechtse UPS-distributiecentrum. Jacqueline Lohle, bestuurder FNV Transport & Logistiek: “Al twee jaar werken de chauffeurs zich een slag in de rondte zonder loonsverhoging. Dat zijn ze zat. Ze willen een fatsoenlijke cao.”

FNV wil dat de nieuwe cao voor een jaar geldig is, van 1 januari tot en met 31 december 2021, en een loonsverhoging van 3,5 procent per 1 januari 2021. De laagste loonschalen moeten bovendien binnen drie jaar stapsgewijs worden verhoogd naar minimaal 14 euro bruto per uur. “Terwijl corona rondwaart en winkels gesloten zijn, gaan de pakketbezorgers elke dag de weg op om de aankopen bij mensen thuis te brengen. Dat verdient een grotere waardering dan waar de werkgevers tot nu toe mee komen”, aldus Lohle.

De vakbond wil verder onder meer een regeling in de cao voor eerder stoppen met werken. Ook heeft wat FNV betreft vanaf 1 juli 2021 elk voertuig een standkachel en -airco en worden afspraken over het werken met rolcontainers zo snel mogelijk doorgevoerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer