Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe CEO voor Hoyer Group

Björn Schniederkötter is de naam van de nieuwe Chief Executive Officer (CEO) van de wereldwijd opererende logistiek dienstverlener Hoyer Group. Vanaf 1 februari zit Schniederkötter op de stoel van Ortwin Nast, die met pensioen gaat. Hij stond veertien jaar aan het roer bij Hoyer.

Schniederkötter gaat samen met Chief Financial Officer Gerd Peters de executive board van het in Hamburg residerende Hoyer vormen.

Björn Schniederkötter bekleedde verschillende managementfuncties binnen de Nagel Groep. De gediplomeerde expediteur begon zijn carrière in 1996 met een opleiding in het familiebedrijf, dat gespecialiseerd is in levensmiddelenlogistiek. Daarna volgden diverse functies met managementverantwoordelijkheid in Duitsland en in het buitenland, voordat hij in 2014 werd benoemd tot Chief Operating Officer in de Raad van Bestuur van de Nagel Group. In deze functie was hij onder meer verantwoordelijk voor de Duitse en buitenlandse gelieerde bedrijven en trad hij op als plaatsvervanger van de Chief Executive Officer.

Thomas Hoyer, voorzitter van de Raad van Advies van de Hoyer Group: “Wij hebben niet alleen vertrouwen in de vakkennis van Björn Schniederkötter, maar dat in onze intensieve gesprekken met hem hebben wij de indruk gekregen dat hij de eisen die Hoyer als familiebedrijf aan een CEO stelt, begrijpt en ook in de praktijk zal brengen. Schniederkötter legt uit: “Hoyer is een zeer gespecialiseerd logistiek bedrijf met een internationale reputatie. Het combineert duidelijke waardeconcepten met hoge eisen aan de kwaliteit en veiligheid van zijn diensten. Deze combinatie is iets bijzonders.”

Ortwin Nast laat een financieel sterk gevestigd bedrijf achter met een uitstekende marktpositie. Onder zijn strategische leiding heeft het logistieke bedrijf zijn portefeuille gestaag verder ontwikkeld. Hoyer wordt onder andere beschouwd als een pionier op het gebied van digitalisering. Onder zijn leiding steeg de omzet en het resultaat met ca. 50 procent, ondanks verschillende economische crisissen, en de onderneming verhoogde de investeringen in toekomstgerichte activa. Thomas Hoyer: “Wij danken Ortwin Nast voor zijn inspanningen voor Hoyer en betreuren zijn vertrek ten zeerste. Hij heeft het profiel van Hoyer als aanbieder van uitgebreide logistieke oplossingen aangescherpt.” Hoyer voegt hieraan toe: “Wij verheugen ons op de samenwerking met Björn Schniederkötter en kijken samen optimistisch uit naar de toekomst.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer