Nieuwe pilot Super Eco Combi vanaf maart 2024 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe pilot Super Eco Combi vanaf maart 2024

De Super Eco Combi krijgt een nieuwe kans in een pilot die op de planning staat voor maart 2024. Dat meldt Ewals Cargo Care, een van de kartrekkers bij het project.

Samen met andere partners als TLN en RDW gaat Ewals kijken of de aanpassingen aan de SEC tot de gewenste resultaten hebben geleid. Vanwege niet-optimale specificaties werd de proef met de SEC in het voorjaar van 2022 afgeblazen.

Intussen is er hard gewerkt om de SEC te optimaliseren, maar er moet dus nog wel een jaar gewacht worden. Dat heeft naar verluidt te maken met capaciteit bij de RDW. “We zouden willen dat het eerder gebeurde, maar het geeft ons genoeg tijd om ons voor te bereiden en er het beste van te maken. Nu de SEC in Spanje, Zweden en Finland is toegestaan en langzaam wordt ingevoerd, kunnen we de resultaten en acceptatiepercentages bekijken en een goed voorbeeld nemen aan hun leercurve en implementatie’, aldus Jan Huys, Duo Project Manager bij Ewals Cargo Care in Nederland.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat benadrukt dat de pilot verschilt van eerdere pogingen: meer vanuit EU perspectief met nadruk op corridorbenadering – maar ook gekoppeld aan andere vraagstukken als stadsdistributie en modal shift.

Eén reactie op “Nieuwe pilot Super Eco Combi vanaf maart 2024

  • Jaap

    Dit hele zaakje stinkt. Als je maar groot genoeg bent en lang blijft trekken krijg men zijn zin. Doe de vracht lekker op de boot of trein en laatste kilometers met truck dan doe je wat voor de natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer