NIWO: ‘Plak een sticker als je trots bent op vergunning’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

NIWO: ‘Plak een sticker als je trots bent op vergunning’

De NIWO-(Euro)vergunning is het certificaat voor kwaliteit in transport. Een vergunninghouder voldoet immers aan de voorwaarden voor het verkrijgen van deze NIWO-vergunning. Om die trots van kwaliteit een beetje uit te dragen heeft NIWO alle vergunninghouders een stickerset voor op de vracht- of bestelauto toegestuurd.

De stickerset bestaat uit een grotere sticker om achterop de vracht- en/of bestelauto(’s) te plakken en een kleine om aan de binnenzijde van de zijruit bij de bestuurdersstoel te plakken. Zo is voor iedereen, en in elk geval voor de opdrachtgever, duidelijk zichtbaar dat de onderneming over de juiste papieren beschikt.

NIWO zou het mooi vinden als de stickers veel gebruikt gaan worden, zeker door bedrijven die in de koerierssector werkzaam zijn. Juist in dit deel van de vervoersmarkt zijn te veel bedrijven ten onrechte niet in bezit van een NIWO-vergunning. Vergunninghouders in de koerierssector kunnen zich met de stickers op de auto onderscheiden en dat zal de grote opdrachtgevers – die immers uitsluitend met NIWO-vergunninghouders zaken willen doen – niet ontgaan! Juridisch hebben de stickers overigens geen betekenis. Een chauffeur moet onderweg een geldig NIWO-vergunningbewijs (de gewaarmerkte kopie) kunnen tonen aan de controlerende beambten.

2 reacties op “NIWO: ‘Plak een sticker als je trots bent op vergunning’

  • Floris Ooms

    Beter zou het zijn als het vergunningnummer ook vermeld wordt en net zoals in België zichtbaar aan de buitenzijde van het voertuig er op aangebracht.

  • Mark

    Niwo en ILT zouden natuurlijk ook eens echt werk kunnen maken van handhaving.

    Maar een stickerset rondsturen past wat beter bij hun mentaliteit.

    De realiteit is helaas dat ik dusdanig veel concurrentie zal krijgen van beunhazen dat ik me sterk afvraag of ik de 2 laatste modules voor de vakbekwaamheid nog ga halen of toch iets ga doen met minder illegale concurrentie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer