Norfolkline zet GE VeriWise op 700 trailers • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Norfolkline zet GE VeriWise op 700 trailers

Norfolkline rust de komende tijd zo’n 700 opleggers in Europa uit met het GE VeriWise trailermanagementsysteem. Hiermee gaat de logistiek dienstverlener de lading en de temperatuur in de opleggers op afstand bewaken, zo meldt GE Equipment Services.

Norfolkline“In ons land heeft Norfolkline al twee jaar ervaring met GE VeriWise op ongeveer 100 opleggers in het vervoer van high value goederen”, vertelt Simon van den Dries, Commercial Director Europe Asset Intelligence bij GE Equipment Services. Norfolkline had ook andere trailervolgsystemen in gebruik, maar die worden de komende tijd vervangen door GE VeriWise. Mervyn McIntyre, Equipment Manager bij Norfolkline in Belfast, noemt als reden voor deze overstap onder meer de betrouwbaarheid van het systeem, de mogelijkheid een rechtstreekse koppeling met de koelmachine te realiseren en het feit dat GE het trailermanagementsysteem in heel Europa installeert en ondersteunt.

Sinds vorige maand zijn bij Norfolkline al zo’n 200 opleggers met GE VeriWise uitgerust, waarvan 70 in Nederland. In totaal wordt het systeem dit jaar op zo’n 300, met name koel-/vriesopleggers in Europa geïnstalleerd. “De overige 400 volgen in 2010”, aldus Van den Dries.

GE VeriWise bestaat uit een trailerunit die is voorzien van GPS-plaatsbepaling, GPRS-communicatie en een accu. Het volgen van de oplegger en de communicatie met de trailerunit verlopen via de GE VeriWise weboplossing. GE/Tip Trailer Services biedt VeriWise zowel los van als in combinatie met de eigen verhuurvloot aan.

Met het trailermanagementsysteem is niet alleen te volgen waar de oplegger zich bevindt, maar kan ook de route, de oplegger zelf en de temperatuur daarin worden bewaakt. Voor dit laatste heeft GE VeriWise een door de fabrikant goedgekeurde koppeling met de koelmachine. “De temperatuur en de setpoints van de koelmachine worden weergegeven via onze weboplossing”, licht Van den Dries toe. Ook de draaiuren van de koelmachine en alarmcodes worden doorgegeven via GE VeriWise. “Zo is het temperatuurverloop onderweg nauwkeurig te volgen”, zegt Van den Dries. “En zijn er storingen of afwijkingen van de setpoints, dan wordt de planning direct gewaarschuwd zodat hij tijdig kan ingrijpen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer