NTM Transport breidt ruimte voor kunststoflogistiek in Hardenberg uit • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

NTM Transport breidt ruimte voor kunststoflogistiek in Hardenberg uit

De Nederlandse Transport Maatschappij (NTM), een dochteronderneming van het Duitse Sievert Logistik SE, breidt de locatie in Hardenberg in Overijssel uit. Medio 2021 moet hier een hoogbouwmagazijn op 5.000 vierkante meter ruimte extra ontstaan. Hiermee reageert de logistiekexpert op de stijgende vraag naar value added services voor de petrochemie, voedingsmiddelen en -toevoegingen evenals industriële mineralen.

Bovendien wordt het serviceaanbod hierdoor minder afhankelijk van de werkprocessen van de grote zeehavens Antwerpen en Rotterdam. Natuurlijk blijven de dagelijkse verbindingen via het spoor en de binnenvaart met deze havens wel bestaan. Met de verdubbeling van de capaciteit wil de logistiekexpert klanten binnen een straal van 500 kilometer binnen 24 uur kunnen bedienen. Bovendien heeft een NTM een aparte logistieke lijn voor schone goederen.

“Sinds een aantal maanden merken we een stijgende vraag naar silologistiek“, zegt Henk Batterink, bedrijfsleider van de Nederlandse Transport Maatschappij. Dat geldt vooral voor handling en transport van zogenaamde ‘schone goederen’, zoals kunststofpaletten, diervoedingsmiddelen of industriële mineralen. Naast het af- en omvullen van  bijvoorbeeld big-bags op silotankwagen, is er ook grote belangstelling voor het veredelen en behandelen van producten. “Door de uitbreiding van onze opslagcapaciteit in Hardenberg kunnen we ook in de toekomst nog meer value added services aanbieden“, aldus Batterink.

De logistiek expert zal medio 2021 op 5.000 vierkante meter een nieuw hoogbouwmagazijn in gebruik nemen. “Met deze uitbreiding kunnen we 24 uur per dag laden en lossen en leveringen inclusief value added services in een straal van 500 kilometer aanbieden“, legt Batterink uit. Het doel is om een opdracht van een klant in twee dagen en in uitzonderingsgevallen zelfs binnen 24 uur uit te voeren. Bovendien worden volgens de bedrijfsleider op de nieuwe oppervlakken alleen schone goederen verwerkt en omgepakt. “Op deze manier optimaliseren wij de handling van kritische goederen. Bij deze goederen zijn reinheid en netheid ontzettend belangrijk.“

Ook marktleider PlastChem, aanbieder van PVC-compounds, die al jarenlang gebruik maakt van de diensten van NTM voor het ompakken van kunststoffen, profiteert van deze uitbreiding. Bedrijfsleider Onno-Pieter Sonnega: “De nieuwe opslagmogelijkheid is vlak in de buurt, waardoor kortere routes en snellere service mogelijk zijn.“ In het bedrijf wordt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar gewerkt. Het bedrijf is dan ook erg afhankelijk van korte communicatielijnen en zeer flexibele logistieke diensten. “Met NTMhebben we een betrouwbare partner gevonden“, zegt Sonnega.

Om klaar te zijn voor de toekomst wordt volgens Batterink nu al nagedacht over een verder uitbreiding van de locatie. “Wij gaan ervan uit dat de vraag in deze sectoren blijft stijgen“, voorspelt de bedrijfsleider. Bovendien maakt NTM plannen om het aanbod binnen afzienbare tijd uit te breiden naar de Scandinavische landen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer