Ga naar hoofdinhoud

Opnieuw illegale werknemers bij pakketdienst Hoofddorp

foto ter illustratie

De Nederlandse Arbeidsinspectie heeft zaterdag twee werknemers aangetroffen bij een pakketdienst in Hoofddorp die daar niet mochten werken. De werkgever had voor hen geen tewerkstellingsvergunning aangevraagd. Daarnaast verbleven zij al enige tijd illegaal in Nederland. De personen zijn aangehouden door de politie.

Naast de twee illegalen trof de Arbeidsinspectie verder een werknemer aan die wel rechtmatig in Nederland verblijft, maar waarvan de tewerkstellingsvergunning is verlopen. Ook dan is het niet toegestaan om te werken in Nederland. Verder waren meerdere personen in de loods van het bedrijf aan het werk zonder veiligheidsschoenen, terwijl dat volgens de Arbowet wel verplicht is. Daarnaast bestaat het vermoeden dat werknemers onderbetaald worden. Handhavers van de gemeente constateerden verder dat de onderneming illegaal alcohol verkoopt.

Het is niet de eerste keer dat de Arbeidsinspectie overtredingen heeft geconstateerd bij deze onderneming. In 2013 ontdekte de inspectie drie personen die daar illegaal werkten. Het bedrijf kreeg daarom drie boetes met een totaalbedrag van 36.000 euro. In 2020 kreeg de pakketdienst opnieuw drie boetes. Twee vanwege werknemers die daar meer uren draaiden dan volgens de Arbeidstijdenwet is toegestaan en wederom een persoon die daar illegaal werkte. Het totale boetebedrag daarvoor kwam toen uit op 18.000 euro. Verder kreeg het bedrijf destijds ook een waarschuwing preventieve stillegging vanwege valgevaar op de werkvloer en het blokkeren van nooduitgangen. De pakkettendienst voldeed daarmee niet aan regels van de Arbowet. Uit de inspectie van afgelopen zaterdag bleek dat het bedrijf daarvoor inmiddels maatregelen heeft genomen en daarmee voldoet aan de eisen.

De Arbeidsinspectie werkte voor de actie van afgelopen zaterdag samen met de Koninklijke Marchaussee, de Nationale Politie, de Douane en de gemeente Haarlemmermeer. De inspectie zelf zal verder onderzoek doen naar de zaak van afgelopen zaterdag. De pakketdienst kan mogelijk opnieuw fikse boetes tegemoet zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer