Ga naar hoofdinhoud

Pakketbezorger TNT krijgt handcomputer

TNT Post Pakketservice maakt het nog makkelijker om zelf elke stap in het distributieproces van pakketten online te volgen. Om dit mogelijk te maken, krijgen alle pakketbezorgers een computer op zakformaat waarmee nagenoeg elke handeling tijdens het distributieproces van een pakket kan worden gescand. Van het moment dat het pakket een distributiecentrum verlaat tot en met het exacte tijdstip van de overhandiging aan de deur.

handterminal TNTVia de website www.tracktrace.nl van TNT Post Pakketservice kunnen verzenders en ontvangers de verzendstatus van het pakket nauwkeurig volgen. De digitale registratie van de verzendgegevens met de handcomputer wordt namelijk automatisch verwerkt. De gegevens zijn bovendien binnen een uur te zien in Track & Trace.

Alle 2.500 pakketbezorgers van TNT Post Pakketservice werken binnenkort met de handige handcomputer. De bezorgers ontvangen op het apparaat automatisch de afleverinstructies van alle pakketten. Voor sommige pakketten wordt bijvoorbeeld een digitale handtekening gevraagd. Deze handtekening voor ontvangst wordt voortaan door de ontvanger op het computerscherm in plaats van op papier geschreven. Het apparaat is overigens geen mobiel pinautomaat. Er kan niet betaald worden met de handcomputer.

“De handcomputer biedt ons mogelijkheden om in de toekomst de dienstverlening nog beter aan te laten sluiten op de behoeften van ontvangers en verzenders van onze pakketten”, aldus Gerrit Mastenbroek, Algemeen Directeur van TNT Post Pakketservice. “Onzekerheid over online betalingssystemen of over het aflevermoment blijken in de praktijk de grootste bezwaren te zijn om nog niet tot online shoppen over te gaan. We hopen met de handcomputer innovaties te kunnen realiseren die deze drempels bij consumenten wegnemen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer