P&O verdubbelt capaciteit Europoort met nieuwe spoorlijn • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

P&O verdubbelt capaciteit Europoort met nieuwe spoorlijn

P&O Ferries verdubbelt haar spoorcapaciteit in Europoort met de ingebruikname van een tweede lijn in haar terminal op de continentale hub. Het 650 meter lange spoor zal de bestaande spoorlijn van P&O aanvullen en betekent dat de logistieke dienstverlener tot vier treinen van 36 opleggers of 42 x 45 voet containers per dag kan afhandelen, bestaande uit acht diensten van en naar locaties in heel Europa.

Janette Bell, Chief Executive van P&O Ferries: “Deze nieuwe spoorwegcapaciteit zal nog meer van onze klanten helpen hun supply chain uitdagingen op te lossen door gebruik te maken van de combinatie van P&O Ferries en P&O Ferrymasters. Klanten zullen in staat zijn om goederen te vervoeren tussen Groot-Brittannië en Europa met behulp van de spoorwegdiensten van P&O Ferrymasters en gebruik te maken van onze geïntegreerde plannings-, plannings- en transportmanagementsystemen die een aantal van de meest urgente uitdagingen in de logistiek, met name transparantie, oplossen.”

Bell: “Om verbinding te maken met de Britse markt bieden we drie afvaarten per week naar Teesport en zeven afvaarten per week naar Hull, met de toezegging om klanten een zo betrouwbaar en kostenefficiënt mogelijke service te bieden. Dit initiatief onderstreept ons streven naar groei en naar plaatsen waar onze klanten willen dat wij naartoe gaan.”

Naast de bestaande routes is P&O Ferries en P&O Ferrymasters ook van plan om haar spoorwegnetwerk uit te breiden naar nieuwe gebieden. De tweede spoorlijn bij Europoort zal naar verwachting consumentengoederen uit heel Europa afhandelen, evenals auto-onderdelen en producten op weg naar het noordoosten van Engeland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer