Ga naar hoofdinhoud

Politie valt binnen bij transportbedrijf

De politie heeft dinsdag in samenwerking met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) in het kader van een handhavingsactie een onderzoek ingesteld bij een groot transportbedrijf in Noord Nederland. Het bedrijf maakt zich mogelijk schuldig aan grootschalige fraude, valsheid in geschrifte en andere economische delicten.

administratieDe bedrijfsadministratie van het bedrijf is gevorderd. Daarnaast is, in verband met dit onderzoek, op andere locaties in Nederland eveneens gericht gezocht naar bewijsmateriaal.

Dit bedrijf past binnen de gerichte aanpak van transportbedrijven die zich aan de onderkant van de markt begeven. Het bedrijf heeft zich in het verleden meerdere malen schuldig gemaakt aan overtreding van de Arbeidstijdenwet en de wet Wegvervoer Goederen. Dit kan tot oneerlijke concurrentie leiden binnen de vervoerssector. Oneerlijke concurrentie heeft negatieve effecten op de samenleving als het gaat om sociale- en maatschappelijke veiligheid.

Aan de controle namen in totaal 28 medewerkers deel van eenheden van de politie Noord-Holland, Landelijke Eenheid en Amsterdam, Dienst Infrastructuur en de Inspectie Leefomgeving en Transport. De belastingdienst sluit later aan voor haar deelonderzoek. De onderzoekdossiers worden aangeboden aan het Functioneel Parket.

 

2 reacties op “Politie valt binnen bij transportbedrijf

  • jovdwal

    hallo houden de polen en Roemenen en de rest in dat werelddeel zich dan wel aan de eu wetten ,geloof er geen barst van , dit kost ons het werk ,ook bedrijven gaan hier kapot aan ,en zoniet worden ze in nl weer gepakt

  • W.Willemsen

    Schandalig machtsvertoon bij een Nederlands bedrijf terwijl buitenlandse bedrijven doen wat ze willen.Een Nederlands klusbedrijf rijdt 7 dagen met een Belgisch kenteken en wordt aangehouden. Poolse klusbedrijven e.a. rijden zonder problemen met hun PL nummer.
    Het wordt ook tijd dat transportbedrijven zelf de koppen bij elkaar steken om oplossingen te vinden voor alle kosten verhogende regelingen waardoor ze hun markt aandeel verliezen. De bestaande organisaties doen niets de ondernemers en hun werknemers. Alle faillissementen worden door hun afgedaan als “opschoning van de sector”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer