Ga naar hoofdinhoud

Post-Kogeko vernieuwt vloot, monteert Carrier

Logistiek dienstverlener Post-Kogeko werkt aan de vervanging van een deel van haar trailervloot. Daartoe heeft het bedrijf onder andere dertig nieuwe koelmachines van het type Vector 1950 aangeschaft. Ze worden opgebouwd op een even zo groot aantal Schmitz-trailers.

Carrier-Post-KogekoPost-Kogeko is al jaren actief in geconditioneerd vervoer , onder andere op routes van en naar Groot-Brittannië. ”In de afgelopen vijftien jaar is duidelijk gebleken dat de combinatie van een Schmitz koeloplegger met een Carrier koelmachine de meest betrouwbare is”, zegt Manager Inkoop Paul Kleyweg van Post-Kogeko. ”Ook nu we als bedrijf veel meer gefocust zijn op duurzaam transport en we de CO2 uitstoot van onze activiteiten duidelijk willen laten afnemen, is dit nog altijd de beste oplossing, op die specifieke route.”

De nieuwe machines zijn in twee varianten gekocht:  20 trailers worden uitgerust met monotemp machines  en 10 met multitemp  machines. De multi temp trailers  beschikken over twee gescheiden compartimenten.  ”Het zwaarste werk voor een koelmachine is het vriesvervoer. Hier hebben wij vastgesteld dat de Vector 1950 van Carrier de beste koelmachine is.” Kleyweg zegt dat het hem is opgevallen dat de Vector 1950 hierbij ook nog de laagste onderhoudskosten heeft. ”Je kunt duidelijk merken dat Carrier heel veel ontwikkeling in deze machine heeft zitten. De betrouwbaarheid is spreekwoordelijk. Wij kunnen ons op geen enkel moment ongeplande stilstand veroorloven. Dat is een heel voornaam criterium.” Bij Post-Kogeko wordt hierbij van moderne telematica gebruik gemaakt, zodat op elk moment van de rit duidelijk is hoe de temperatuursomstandigheden in de laadruimte zijn. Hiervan kunnen voor de klant rapporten worden vervaardigd.

Post-Kogeko heeft een vloot van zo’n 240 trekkende eenheden en 300 trailers. Het bedrijf vervangt een aanzienlijk aantal trailers, en daarmee ook koelmachines. Vorig jaar betrof het 63 nieuwe trailers, die ook alle van een Carrier koelmachine werden voorzien.

Naast het vervoer op Groot Brittannië, is Post-Kogeko ook actief in supermarktdistributie en in het vervoer van zeecontainers.  Voor de distributie voor een grote supermarktketen worden 14 LNG-trekkers en een aantal geconditioneerde bakwagens ingezet. Ook in die disciplines is het beleid gericht op een zo duurzaam mogelijke uitvoering van het vervoer.

Post-Kogeko heeft vestigingen in Maasdijk en in Ridderkerk en het heeft diverse standplaatsen verspreid over ons land. Er werken ruim 450 medewerkers bij Post-Kogeko.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer