‘Primafrio te koop voor 250-300 miljoen euro’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Primafrio te koop voor 250-300 miljoen euro’

Wie nog ergens 250 tot 300 miljoen euro heeft liggen en niet weet wat-ie ermee moet doen: de Spaanse marktleider in gekoeld transport Primafrio zou voor dat bedrag te koop staan. Dat meldt de Spaanse krant El Economista. Het management van Primafrio ontkent een mogelijke verkoop in alle toonaarden.

Volgens El Economista zou het Spaanse transportbedrijf zelfs de investeringsbank Lazard hebben ingeschakeld om op zoek te gaan naar een mogelijke overnamepartner. Primafrio zou een interessante kandidaat kunnen zijn. Het transportbedrijf boekte in 2017 een omzet van 340 miljoen euro, heeft 3.500 man personeel in dienst en heeft een wagenpark van 2500 voertuigen. Daarnaast heeft het aanvullende diensten als warehouses, coldstores en truckwashes. Daarnaast investeert het fors in innovatie en samenwerkingsverbanden. Ook heeft Primafrio vorig jaar een strategische overeenkomst gesloten met het Franse Primavia, dat zich toelegt op groupage van AGF tussen Frankrijk, Spanje en Portugal.

Primafrio zelf ontkent in alle toonaarden dat een verkoop wordt beoogd. “Er is geen sprake van verkoop”, zo zei operationeel directeur Andrés Valverde tegen vakblad Alimarket Logistica. “Dat zou ook helemaal niet logisch zijn. We bevinden ons in een proces van expansie, met bijvoorbeeld investeringen in nieuwe faciliteiten en de alliantie met de Spaanse spoorexploitant Renfe.” Volgens Valverde mag het bedrijfsmodel van Primafrio helemaal niet buiten de landsgrenzen van Spanje worden geëxploiteerd. “Er is dus geen verkooptransactie in de maak”, aldus de directeur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer