Ga naar hoofdinhoud

Raben opent hernieuwde vestiging in Eisenach

Logistiek dienstverlener Raben Group opende onlangs officieel haar uitgebreide vestiging in het Duitse Eisenach. Twee en een half jaar na het slaan van de eerste paal konden de genodigden een nieuw gebouwde, uitgebreide hal, een werkplaats met een wasstraat en nieuwe kantoren bezoeken. Om de locatie in Thüringen te vergroten, investeerde de logistiek dienstverlener in totaal 6,5 miljoen euro.

Onder de gasten waren vertegenwoordigers van het staatsontwikkelingsbedrijf Thuringia (LEG), het logistieke netwerk Thüringen, evenals klanten en medewerkers van de Raben Group. Na voltooiing van de uitgebreide bouwwerkzaamheden heeft de logistieke dienstverlener nu 40 procent meer opslagcapaciteit op de locatie Eisenach. Raben had dit overgenomen van Wincanton in 2011.

“Met de extra gecreëerde ruimte hebben we ons aangepast aan de groeiende vraag naar logistieke opslagfaciliteiten en -services en hebben we een goede positie gecreëerd voor verdere ontwikkeling”, benadrukte Peter Jacobs, Branch Manager van Raben Trans European Germany in Eisenach.

Ongeveer 165 werknemers zijn momenteel werkzaam bij Raben in Eisenach. Naast groupage, gedeeltelijke en volledige belastingen, biedt de site ook sequencing, picking en just-in-time en just-in-sequence leveringen voor de auto-industrie. Hieraan toegevoegd zijn individuele logistieke concepten en inklaringsdiensten.

“Eisenach is niet alleen centraal gelegen in het midden van Duitsland, maar verbindt ook de markten in West- en Oost-Europa. De site heeft ook een hubfunctie voor Raben Deutschland voor zowel nationaal als internationaal verkeer en is daarom 24 uur per dag operationeel in multi-shift-activiteiten”, zegt Ewald Raben, CEO van Raben Group.

In totaal heeft de Raben Group in Eisenach vier logistieke hallen en twee bijbehorende terminals. Er zijn 74 docks voor laden en lossen. Klanten van Raben in Eisenach zijn niet alleen afkomstig uit de auto-industrie, maar ook uit de metaal- en verpakkingsindustrie, papierverwerking, wegen- en bouwconstructies en bouwtechnologie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer