Ga naar hoofdinhoud

Roadtrip: Chinese truckers rijden China – NL – Zweden – China

Twee Chinese transportondernemers hebben de zomer van hun leven achter de rug. Met een Scania S650 V8 schreven zij zich in voor het Truckstar Festival en reden 13.000 km naar Europa. En ze rijden ook weer terug…

Ook in China is er een grote schare truckfans. Liu Weitao en Guo Longxian zijn twee gepassioneerde truckers die een lange roadtrip waagden naar het Truckstar Festival in Nederland. Dit was de eerste keer dat een Chinees vrachtwagenkenteken verscheen in Assen. Liu en Guo legden hun reis en ook hun bezoek aan het festival vast in talrijke video’s.

Liu en Guo, eigenaren van Shanghai Haizhou Transportation Company, voegden zich bij de deelnemers aan het festival om hun Scania truck, geschilderd in een motief van een Transformer-personage, te showen en alles wat het evenement te bieden heeft in zich op te nemen. “We willen persoonlijk deelnemen aan het festival en ervan leren. De deelname is geweldig met veel mensen die aanwezig zijn. Het creëert een bijzonder goede sfeer en we willen deze ervaring terugbrengen naar China”, zegt Liu. Hij heeft dit jaar het eerste Chinese truckfestival georganiseerd en hoopt met de ideeën en kennis die hij in Nederland heeft opgedaan het volgende truckfestival in Shanghai nog beter te maken.

In China wordt een vrachtwagen van oudsher beschouwd als een goedkoop middel om goederen te vervoeren. Maar de laatste jaren is de mentaliteit geleidelijk aan het veranderen om de truckcultuur te omarmen, een concept dat Scania daar heeft helpen creëren. Chauffeurs ontwikkelen een positieve band met hun trucks, waarvan hun levensonderhoud afhankelijk is.

Het was de eerste keer dat Liu en Guo in een Scania truck naar Truckstar reisden. “De cabine is erg hoog en ruim, en de leefomstandigheden zijn uiterst comfortabel. We hebben twee weken in de truck geslapen en ongeveer 13.000 km gereden, en hij heeft ons tijdens onze hele reis geen enkel probleem gegeven”, zegt Liu tevreden.

Na het Truckstar Festival reden de mannen naar Zweden. Daar brachten ze een bezoek aan Sven-Erik Bergendahl in de Svempas-werkplaats, die bekend staat om zijn custom builds inclusief styling en aanpassingen van Scania-trucks. Na hun bezoek in Zweden klommen Liu en Guo weer in hun Scania voor de trip huiswaarts, 13.000 km.

Bron: Scania

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer