Ga naar hoofdinhoud

Rotra compenseert meer dan een miljoen kilogram CO2

Logistiek dienstverlener Koninklijke Rotra heeft afgelopen jaar meer dan een miljoen kilogram CO2 gecompenseerd: 1.120.808 kgs. Dit betreft compensatie van vrijgekomen CO2 bij 7.650 zendingen die Rotra heeft mogen verzorgen voor haar Green Footprint klanten. Hiermee overschrijdt Rotra voor het eerst de grens van een miljoen kilogram CO2 sinds het duurzame premium product Rotra Green Footprint werd geïntroduceerd in 2011.

Voor Rotra is verduurzaming van de logistieke keten een essentieel speerpunt in haar strategie. Rotra heeft de ambitie om voorloper te zijn in het streven naar een duurzame transportsector met een brandstofvisie voorziet in een transitie van schoon, naar schoner naar uiteindelijk emissievrij.

In dit transitietraject naar emissievrij voorziet Rotra in het product Rotra Green Footprint. Met Rotra Green Footprint biedt de logistiek dienstverlener klanten en partners de mogelijkheid wegtransport-, zee- en luchtvrachtzendingen zendingen 100 procent klimaatneutraal te verschepen door uitstoot van CO2 te compenseren met investeringen in duurzame projecten. Dit gebeurt in samenwerking met de gecertificeerde organisatie Climate Neutral Group.

Onlangs werd bekend dat Rotra haar wegtransport heeft verkocht aan Kühne + Nagel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer