Rutges Cargo Europe investeert in de toekomst • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Rutges Cargo Europe investeert in de toekomst

De Europese GDP-regelgeving zorgt ervoor dat de kwaliteit van pharmaceutische producten gegarandeerd blijft gedurende elke schakel van het distributieproces. Om in te spelen op de actuele COVID-19 ontwikkelingen, het aankomende vaccin, alsmede de groeiende vraag vanuit de markt investeert logistiek dienstverlener Rutges Cargo Europe fors in uitbreiding van het bestaande wagenpark, maar ook in de bouw van een state of the art GDP-pharma warehouse van ruim 4000 m2.

Het is inmiddels 5 jaar geleden dat Rutges Cargo Europe in handen is gekomen van Vincent van ’t Schip. “ Er is in die jaren continu geïnvesteerd in onze mensen, het equipment en het transport management systeem. We zijn nu volledig getransformeerd van generalist tot specialist op het gebied van GDP-pharma transporten, TAPA transport en opslag, alsmede de tak in specialistisch transport voor onder meer de aerospace en semiconductors.”

Begin dit jaar heeft Rutges Caro Europe haar intrek genomen op het Schiphol Logistics Park met 6000m2 HighValue HighRisk opslag en ruim 25000 m2 buitenruimte, alles volledig TAPA FSR-A gecertificeerd. De recente en toekomstige COVID-19 ontwikkelingen hebben de vraag naar GDP-pharma transport doen toenemen en zullen zeker aanhouden in de nabijne toekomst. Dit heeft geresulteerd in de uitbreiding en levering van 15 opleggers die voldoen aan alle gestelde eisen.

Van ‘t Schip is ervan overtuigd dat de pharmaceutische sector zal blijven groeien: “Los van de COVID-19 was dit al aan de orde en hebben wij investeringen gedaan die noodzakelijk waren. Een extra investering in het ontwikkelen van een GDP-pharma warehouse stond in onze roadmap voor 2022 en hebben wij nu eerder dan gepland aanbesteed. Medio december 2020 hebben wij de beschikking over een bonded GDP-pharma warehouse met daarin ruimte voor 1000 pallets op 2-8 graden en ruim 5000 pallets op 15-25 graden. Optioneel is er beschikbaarheid voor 25 pallets bij min 20 graden.”

Michel van Die, GDP-pharma verantwoordelijke binnen Rutges Cargo Europe: “Hiermee zijn wij in staat onze klanten het totale pakket aan te bieden, een unieke propositie op Schiphol waarbij wij als neutrale speler een belangrijke rol gaan innemen. Van ontvangst goederen, opslag, aanvullende services tot en met aflevering in geheel Europa, maar ook just in time aflevering voor eerste linie afhandelaars op Schiphol, alles is mogelijk.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer