Salland Olie implementeert Transvision Oil Planner • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Salland Olie implementeert Transvision Oil Planner

Om de distributie van brandstoffen en smeermiddelen efficiënter te kunnen plannen implementeert Salland Olie ritplanningssysteem Transvision Oil Planner. Salland Olie is leverancier van hoogwaardige brandstoffen en smeermiddelen in Nederland, onder de merken Texaco en Firezone. Het bedrijf heeft een depot voor motorbrandstoffen in Kampen en beschikt over een netwerk van truckstops en Bedrijven Service Punten in ons land. Deze worden met zo’n 25 voertuigen bevoorraad.

Salland_OlieDe implementatie van dynamisch plansysteem Transvision Oil Planner wordt in twee fasen uitgevoerd. In de eerste fase zorgt de software ervoor dat orders automatisch worden ingepland en doorgegeven aan de boordcomputers de trucks. Ook verwerkt de Transvision Oil Planner realtime statusinformatie vanuit de trucks direct in de planning. Zo kan Salland Olie eenvoudiger ad hoc orders invoegen in de al berekende planning, die steeds opnieuw geoptimaliseerd wordt.

In de tweede fase breidt Salland Olie het ritplanningssysteem uit met de  Transvision FORECAST module. Daarmee is het mogelijk de navulorders voor de servicestations te voorspellen op basis van historische data van het vulniveau van de tanks, de verwachte brandstofconsumptie en het voorraadniveau. De software berekent de minimumhoeveelheid die op een servicestation nodig is om voldoende brandstof in huis te hebben voordat het station de volgende keer wordt bevoorrraad. Daarmee kan Salland Olie orders voor meerdere servicestations combineren in één auto zodat er minder kilometers gereden hoeven te worden. Ook wil het bedrijf orders automatisch genereren op basis van voorgedefinieerde aflevertijden, wat de planning vereenvoudigt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer