Schenk Tanktransport neemt Eikelenboom over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Schenk Tanktransport neemt Eikelenboom over

Schenk Tanktransport en Eikelenboom European Food Transport maken bekend dat de transport- en opslag activiteiten van Eikelenboom worden overgenomen door Schenk Tanktransport. Doelstelling is de overdracht per 1 juli 2021 te realiseren.

Eikelenboom, met vestigingen in Amsterdam, Bergen op Zoom en Ardooie (B) is een tanktransportbedrijf, met een zeer goede positie in het transport van vloeibare food & feed producten. Het bedrijf beschikt over een wagenpark van 60 trekkers, 90 tankopleggers en diverse tankcontainers. De focus ligt op het verrichten van wegtransportactiviteiten in hoofdzakelijk de Benelux landen, het Ruhrgebied en Noord-Frankrijk. De transportomzet van Eikelenboom bedraagt circa 10 miljoen euro.

Schenk Tanktransport, gevestigd in Papendrecht, heeft een principe-akkoord bereikt om het personeel, het wagenpark en de commerciële afspraken met betrekking tot de transport- en opslagactiviteiten van Eikelenboom in Nederland en België (Transport Bevernaegie) over te nemen. Schenk Tanktransport is een internationaal transportbedrijf met activiteiten en vestigingen in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. De kernactiviteiten van Schenk bestaan uit het vervoer van vloeistoffen en gassen, zowel over de weg als intermodaal. De jaarlijkse omzet van Schenk bedraagt ongeveer 215 miljoen euro. Het voornemen is om de over te nemen operationele activiteiten te integreren in een dochteronderneming van Schenk, Tanktransport Thys, die actief is in het vervoer van vloeibare Food & Feed producten.

Na de integratie ontstaat een sterke Food-Feed transport activiteit binnen Schenk met een omzet van meer dan 20 miljoen euro, waarin meer dan 100 medewerkers actief zullen zijn. Door deze uitbreiding en verdichting van het netwerk kan aan de opdrachtgevers meer flexibiliteit en kwaliteit geboden worden. Middels optimalisatie, verduurzaming van het wagenpark en schaalvergroting zullen we in staat zijn de markt continuïteit en stabiliteit te blijven bieden.

Eigenaar Albert Eikelenboom gaat mee in de nieuwe organisatie om de commerciële relaties en slagkracht in stand te houden.

Deze transactie heeft geen effect op Eikelenboom Cleaning. De cleaningdivisie maakt geen onderdeel uit van de voorgenomen overname. Ary Eikelenboom blijft verantwoordelijk voor de resterende Eikelenboom-organisatie welke met drie reinigingsstations in Bergen op Zoom, Amsterdam en Ardooie (B) actief is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer