Seats & Sofas breekt in bij transportbedrijf • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Seats & Sofas breekt in bij transportbedrijf

Meubelverkoper Seats & Sofas wordt ervan bechuldigd de loods van Van Uden Logistics in Waddinxveen te hebben leeg geroofd. De betreffende transporteur sleept de winkelketen nu voor de rechter en eist teruggave van de meubels en een schadevergoeding van 450.000 euro.

seats and sofasDat meldt het Algemeen Dagblad. Seats & Sofas zou dertig vrachtwagens hebben ingezet om de meubels mee te nemen. Aanleiding voor het conflict is de verbroken relatie tussen de winkelketen en de transporteur. Deze maatregel werd door de transporteur betwist, die vervolgens de nog aanwezige boedel vasthield. Een maatregel die niet in goede aarde viel bij de voormalige zakenpartner.

Seats & Sofas zou volgens Van Uden hebben ingebroken om de goederen terug te krijgen. Volgens de advocaat van het meubelbedrijf was het verbreken van de samenwerking een recht voor Seats & Sofas. De toekomst van de formule zou in gevaar zijn gekomen doordat de voorraad werd vastgehouden door de transporteur. Volgens de retailer was er geen sprake van inbraak omdat medewerkers pasjes hadden voor de loods.

Transporteur Van Uden betoogde bij de kort gedingrechter dat er wel degelijk sprake was van roof. Medewerkers van Seats and Sofas kwamen volgens advocaat H. Kernkamp door middel van braak binnen. Het meubelbedrijf had volgens hem weliswaar de sleutel van een kantoortje, maar twee toegangshekken rond het distributiecentrum werden volgens hem met een koevoet en slijptol vernield en het was niet de bedoeling om ongevraagd de loods te betreden. Binnen werden beveiligingscamera’s afgedekt met een kartonnen doos. “Seats and Sofas heeft letterlijk als dief in de nacht gehandeld,” aldus Kernkamp.Van Uden eist 450.000 euro schadevergoeding.

Directeur Jan Key zei na afloop van de zitting dat de nachtelijke actie nodig was omdat de reputatie van zijn bedrijf op het spel stond. De banken die Van Uden vasthield waren al besteld door klanten. Die dreigden hun bankstel niet of te laat te krijgen. “Wij zijn juist de mensen van de snelle levering, èn daar wil ik wel aan blijven voldoen. Snelheid is mijn filosofie en motto”, zei hij.

De rechtbank doet uitspraak over veertien dagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer