Ga naar hoofdinhoud

Sluyter Logistics bouwt nieuw dc

Sluyter Logistics bouwt een nieuw distributiecentrum. Het nieuwe warehouse komt in Assen en vervangt twee oude dc’s.

Sluyter Logistics bouwt op bedrijventerrein Werklandschap Assen-Zuid een nieuw distributiecentrum. Aan de Stegge Twello, die ook het nieuwe Picnic fulfilment center in Zwolle bouwt, is verantwoordelijk voor de bouw. De nieuwbouw moet de logistiek dienstverlener de nodige extra warehouse ruimte geven.

Ruim 17.000 m2 distributiecentrum

Vanwege groei heeft Sluyter Logistics behoefte aan uitbreiding van haar opslagcapaciteit. Het dc wordt gebouwd op een perceel van vijf hectare. Het gebouw zal bestaan uit ca. 15.250 m² warehouse/expeditie inclusief 26 laad-/losdocks, ca. 1.650 m² mezzanine en ca. 1.575 m² kantoorruimte.

 Met de nieuwbouw voegt Sluyter Logistics de twee huidige vestigingen in Assen samen en wordt de ruimte voor allround logistieke activiteiten verdubbeld.

Duurzaamheid

Sluyter Logistics focust op een duurzame toekomst. Het pand wordt gebouwd volgens de BREEAM-NL Excellent eisen. Bij de ontwikkeling van de nieuwbouw speelde ook de logistieke efficiency een grote rol om de hoeveelheid transportbewegingen te verminderen. Door de perfecte locatie aan de A28 is de vestiging makkelijk bereikbaar.

Ontwikkelteam

Palazzo architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van het nieuwe gebouw im samenwerking met BrainStone. JVZ ingenieurs bedacht de constructie en Batenburg Installatietechniek staat voor een duurzame klimaattechniek met bijbehorende energiesystemen.

De bouw in Assen start in november, waarna de oplevering naar verwachting zal plaatsvinden in augustus 2024.

Bron: Warehousetotaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer